Hamstad AS er en ledende landsdekkende leverandør innen ventilasjon, klimatekniske løsninger og byggautomasjon. Den Trondheimsbaserte bedriften, med avdelinger over hele landet, planlegger å øke aktiviteten de neste 3-4 årene. Målet er å passerer 300 millioner kroner i omsetning.

– For å trygge våre arbeidsplasser og bli en enda mer solid bedrift, må vi opp i størrelse, i hovedsak gjennom organisk vekst, sier daglig leder Arnfinn Hamstad til Blikkenslagere.no

Foreldrene startet opp virksomheten i Trondheim for 50 år siden, og virksomheten har siden vokst til 100 ansatte og avdelinger i Oslo, Hamar, Bergen Sandnes og Harstad, i tillegg til hovedkontor i Trondheim.

I år har de også startet opp avdelingskontor i Steinkjer og Levanger. Dette vil bidra til en bedre tilgjengelighet og økt konkurransekraft.

–De største kommende endringene for vårt fag vil være knyttet til energibruk, energieffektivitet og styringssystemer. Fokus på effektivisering av logistikk og organisering på byggeplass bør gi store positive effekter for byggebansjen generelt og da også for oss, sier Hamstad.

Jobbe smartere

– Vi og bransjen trenger å jobbe smartere på byggeplassen, sier Hamstad.

Han mener det blir nødvendig å snu hele kortstokken for hvordan det jobbes mellom ulike fag på bygg for å få en mer effektiv byggetid. Dette vil tvinge seg frem for å få lavere byggekostnader.

Firmaet har egen automasjonsavdeling og har utviklet sitt eget SD-anlegg som gjør det enkelt å få overblikk på energikostnader og statusen på tekniske anlegg.

– Digitalisering og styringssystemer vil prege fremtiden også. Behovsstyring som innbefatter alle tekniske fag for å redusere energibruken vil stå sentralt, sier han.

Samarbeid

– Vi vil ikke gå for elektro og rør med egne ansatte, men samarbeide med bedrifter som kan dette. For våre prosjektledere er det viktig med tverrfaglig kompetanse, ha generell kunnskap om øvrige tekniske fag og ha evnen til å samarbeide godt, sier Hamstad .