Glenn Sundqvist ble ansatt hos Harald Øiamo i Blekksmia på Oppdal første gang i 2001 og kunne mot slutten av 2016 overta virksomheten. De siste årene hadde de to jobbet sammen, pluss at de hadde litt ekstrahjelp ved behov.

Nå har Sundqvist og de to andre aksjonærene Jon Roger Solli og Lene Kristiansen Solli i det som fortsatt heter Blekksmia overtatt som eiere. Samtidig som de overtok i Oppdal, startet de opp en avdeling i Magnor.

– Det var et verksted der som skulle legges ned, og da ble det til at vi startet opp en avdeling også der, sier Glenn Sundqvist som har ansvaret for den daglige driften.

Vil ta svennebrev

Gjennom en prosess over litt tid vurderte Harald Øiamo hva han skulle gjøre med virksomheten da han skulle bli pensjonist. Det endte med at læregutten førte den tradisjonsrike virksomheten videre. Med seg i Oppdal har Glenn også Jon Øiamo og Stian Høyvik som egentlig er utdannet innen elektro. Nå vil han jobbe som blikkenslager og etter hvert ta svennebrev.

– Vi er opptatt av å videreføre det gamle håndverket som Harald var opptatt av. En god del av oppdragene går på ren håndverk til hytter og hus, forteller Glenn Sundqvist.

Kobbertårn

Han er mer opptatt av at de skal gjøre en god jobb og godt håndverk enn at de skal bli rike av dette. Men første hele driftsåret har gått bra også økonomisk, slik det var da Harald Øiamo drev virksomheten.

Produksjon av kobbertårn som har vært et varemerke fortsetter i bra tempo. Hyttebygda Oppdal har mange slike tårn sammen med takrenner og andre produkter.

– Men vi leverer også mye rundt til hele landet av disse kobbertårnene, sier Sundqvist.