Aktuelt

Ulrik Olsen trives godt som utplassert i bedrift og vil bli blikkenslager.
Ulrik Olsen trives godt som utplassert i bedrift og vil bli blikkenslager.

Bare halvparten får plass

Mens det skrikes opp om få søkere til byggfag, blir halvparten av de som søker faget i Halden avvist.

Publisert

Ulrik Olsen var heldig og fikk plass på 1. året for bygg- og anleggsteknikk i Halden. Bare halvparten av søkerne fikk plass på de 15 plassene, og både bedrifter og elever fortviler over fylkets prioriteringer.

– Jeg trives kjempegodt og er glad for å ha fått utplasseringsplass, sier Ulrik Olsen.

To dager i uka har han vært utplassert hos Hellberg & Bjerkeli AS og trives med å få være med på blikkenslagerarbeid.

– Dumt at det ikke er flere plasser når det er så mange som vil til byggebransjen, mener Ulrik.

Han har søkt 2. året på KEM-linjen i Sarpsborg fra høsten av og håper å få begynne der. Da håper han å få praksis hos Hellberg & Bjerkeli slik som han har i år.

Hyggelige folk

– Jeg kunne valgt å begynne direkte hos blikkenslager og ta det over tre år. Men jeg ønsket å ta utdannelsen på skole ett år før jeg blir lærling, sier Ulrik.

Han trives med hyggelige folk i bedriften, og synes faget er spennende.

Det var litt tilfeldig at han valgte blikkenslager som yrke. Han snakket med en rørlegger som sa han skulle begynne som rørleggerlærer. Men egentlig angret han på at han ikke ble blikkenslager.

– Da tenkte jeg at det kunne være kjekt å prøve blikkenslagerfaget. Så langt har jeg ikke angret og får være med på mange ulike spennende oppgaver på verkstedet i første omgang.

Feil

Det blir mer enn standard takrenner og beslag å lære seg etter hvert. Det er alltid noe nytt som gjør at han lærer noe hver dag.

Daglig leder hos Hellberg & Bjerkeli, Svein Hanssen, synes det er merkelig av fylkeskommunen å ikke skulle gi flere plasser til ungdom som vil ha en jobb innen byggebransjen.

– Både vi og byggebransjen har behov for nye fagfolk, så da blir det litt feil når fylket må avvise så mange når det kommer til stykket, sier Svein Hanssen.

Powered by Labrador CMS