Søndre Land Beredskapssenter

Brannvesenet og ambulansetjenesten får plass i det nye Søndre Land Beredskapssenter som åpnes i By sør for Hov sentrum.

Fakta om prosjektet


Blikkenslager:
Blikkenslager Edvind Hansen AS

Ventilasjoninstallatør:
GK Inneklima AS

Tiltakshaver:
Søndre Land kommune

Totalentreprenør:
BetonmastHæhre Innlandet AS

Arkitekt:
Kontur Arkitektur + konstruksjon AS


BetonmastHæhre Innlandet AS har hatt totalentreprisen på 38,2 millioner kroner. Det nye bygget avløser dagens brannstasjon. 1380 kvadratmeter stort er bygget som har kostet 43,2 millioner kroner og er fordelt på to plan.
Bygget består av plassbygde betongvegger i plan en, hulldekkeelementer mellom plan en og to og lettakselementer som tak. Innvendige vegger er av plassbygget bindingsverk.
Kontur arkitektur + konstruksjon har tegnet bygget og deltatt i forprosjektet. I byggefasen valgte totalentreprenøren SBG Byggprosjekt til gjennomføringen.

Spreke farger

Blikkenslager Edvind Hansen AS har hatt utvendig blikkenslagerarbeider. De har montert beslag utvendig rundt vinduer, gesimser, overgangsbeslag, samt sinusplater på vegg.
– Jeg synes det er et fint bygg. Det er moro at noen koster på seg litt ekstra for at bygget skal se veldig fint ut. Det er ikke en veldig stor blikkenslager entreprise, men et sprekt fargevalg og flere materialer er fint, sier daglig leder Per Steffen Johanstuen.
Han forteller også at de har stått for bærende stålkonstuksjoner på bygget.

Ventilasjon

GK Inneklima har hatt ventilasjonsoppdraget og har bygget tre separate aggregater. Et av aggregatene ventilerer kontorer, møterom, trimrom, garderober og verksted. Her er det VAV på kontor, møterom og trimrom. Systemet har en kapasitet på ca 5400 m³/t.
Aggregat nummer to ventilerer vognhall og garasjer med kapasitet på 3500 m³/t. I normal drift går dette aggregatet på halv kapasitet, men forserer til full kapasitet når portene åpnes.
Det tredje aggregatet ventilerer ambulansedelen og er et CAV-anlegg med kapasitet på 1700 m³/t.

Powered by Labrador CMS