En ny laksefabrikk på Senja blir en av de mest avanserte i verden.

Avansert laksefabrikk på Senja

En ny laksefabrikk på Senja blir en av de mest avanserte i verden.

Fakta om prosjektet


Blikkenslager:
Mathiassen Ventilasjon-Blikkenslager AS

Ventilasjon:
Totalteq AS

Tiltakshaver:
Salmar AS

Totalentreprenør:
Hent AS

Arkitekt:
Thommesen Arkitekter AS
Salmar AS står bak utbyggingen og satsingen på lakseslakteriet, som har navnet Innovanor. Hent AS har vært totalleverandør for dette store prosjektet. Totalt er det 16 000 kvadratmeter med bygg, og kapasiteten vil bli mer enn 150 000 tonn laks per år. I tillegg til lakseslakteriet bygges en kassefabrikk, biproduktfabrikk og offentlig infrastruktur. Prosjektet er gjennomført i en totalentreprise, med en samlet investeringsramme på cirka 1,5 milliarder kroner.

Halvt års arbeid Mathiassen Ventilasjon Blikkenslager AS har utført blikkenslagerarbeidene som har vært av en viss størrelse i dette prosjektet. De har utført alt fra gesimser og montering av Kaizer takrenner til sinusplater og beslag på vindu utvendig og innvendig.
Blikkenslageren har hatt to ansatte i arbeid i et halvt år med dette prosjektet, og det er et bra stort prosjekt. Først var det snakk om arbeid til en pris på rundt en halv million kroner. Men det kom til masse tilleggsarbeider etter hvert som arbeidet skred frem, og prisen endte til slutt på 1,5 millioner kroner. Ventilasjoninstallatør har vært firmaet Totalteq AS mens arkitekt har vært Thommesen Arkitekter AS, med god erfaring fra lignende større industriprosjekt innen fiskeindustrien.

Powered by Labrador CMS