For et par måneder siden måtte Ørje-bedriften Flexit gå ut og advare mot bruken av viften fordi det er registrert branner i hus som kobles mot denne baderomsviften.

Bedriften er skuffet over at bare 20 prosent er viftene er levert tilbake. Dette til tross for at det etter nærmere 10 branntilløp havnet produktet på statens liste over farlige produkter.

– Vi har fått omtrent 20 prosent av viftene tilbake. Det kommer stadig noen, men det er ikke i det omfanget som vi ønsker. Vi har sagt at vi vil ha alle produktene tilbake. Derfor hadde vi håpt på at responsen skulle vært langt høyere enn 20 prosent, sier administrerende direktør Knut Skogstad til Smaalenenes Avis.

Nå ber han flere sjekke viften de har på badet, fordi dette er en av de mest utbredte i norske hjem.

Selv etter intensive markedskampanjer hvor sentrale media er brukt for å få folk til å reagere, vurderes det nå å sende ut adresserte brev til kundene.

Flexit vil fremme erstatningskrav overfor sine underleverandører av viften, og det antydes at det kan komme opp mot titalls millioner kroner. Bare å nå ut til forbrukerne har kostet millioner av kroner.