Som områdets høyeste og bratteste bygning kunne hotellet åpnes for publikum. Det ligger rett ved Norges største messeområde og kun 50 meter fra togstasjonen. Den hvite takmembranen Derbicolor White med en lys fremtoning har flere fordeler enn at den reflekterer solvarmen.

– Den store fordelen ved å bruke Derbicolor White er et takmembranen effektivt hindrer at takoverflaten overopphetes. Dette fordi takmembranen reflekterer solstrålene slik at energien ikke omdannes til varme i taket, forteller administrerende direktør Bengt Løkke.

Han peker videre på at man sparer penger på fremtidige driftskostnader siden man ikke trenger å kjøle bygningen ned i sommerhalvåret.

<em>Hotellet som inneholder både boliger og kontorer er reist ved Lillestrøm.</em>

Hotellet som inneholder både boliger og kontorer er reist ved Lillestrøm.

Kontroll med temperatur

– Den hvite takoverflaten gjør det rett og slett enkelt å holde temperaturen under kontroll. Når overflatetemperaturen senkes, vil dessuten belastningen på takkonstruksjonen også bli mindre, mener Løkke.

Nortekk som la takmembranen forteller om et prosjekt med utfordringer fordi hotellet er både høyt og bratt, slik at det var nødvendig med klatreutstyr. Men med lang erfaring fra lignende arbeid gikk det bra.

Boliger

Foruten hotell er det også boliger, kontorbygg, takhager og parkeringsrom i samme prosjekt med OBOS som eier.

– For å bygge miljøvennlig og energieffektivt er man nødt til å stille krav til byggematerialene, og vi er glad for at våre løsninger lever opp til de høye kravene, sier Bengt Løkke.

Han viser til høye krav til materialene, og holdbarhet og bærekraftige valg av byggematerialer er noe byggherre og eier OBOS har hatt fokus på.

<em>Legging av hvit takmembran var krevende.</em>

Legging av hvit takmembran var krevende.