Nyheter

Blikkenslager Jan Bratlien i Raufoss Tak og Blikk viste fram firkantkanaler mens Erik Gran i Klima-Nor viste spirorør på VVS-dagene.

Blikkenslager og produsent samarbeider

Produsenten av spirorør samarbeider tett med blikkenslageren som lager firkantkanaler. Nå har de gått sammen om å delta på messe.

Publisert

Jan Bratlien i Raufoss Tak og Blikk AS og Erik Gran i Klima-Nor AS har kjent hverandre siden 80-tallet. Dette har gitt flere positive effekter.

– For oss er Raufoss Tak og Blikk både kunde og produsent, sier Erik Gran.

Han selger spirorør og ulike deler til ventilasjonsbransjen. Men jevnlig spør kunden etter firkantkanaler og da kontaktes blikkenslageren som har laget slike kanaler i mange år.

Samtidig kjøper Raufoss Tak og Blikk spirorør av produsenten når det trengs. For å få et felles fremstøt stilte de begge på stand under VVS-dagene i forrige uke og fikk positive effekter.

– Vi ønsker å markedsføre oss sterkere i Oppland og Hedmark, samtidig som vi også kan levere lenger ut enn Mjøs-distriktet, sier Jan Bratlien.

4 som produserer

Han har fire ansatte på verkstedet som bare jobber med å produsere firkantkanaler.

Dette er første gang de stiller på en slik messe og de har fått mange positive tilbakemeldinger.

– Vi har jevnt med produksjon, men ønsker enda mer, sier Bratlien som har totalt 24 ansatte i bedriften som driver både med ventilasjon og utvendige blikkenslagerarbeider.

Med plasmaskjærer og knekke som gjør automatiske operasjoner går produksjonen raskt unna.

Service

Fordelen begge firma trekker frem som skaper suksess er at de kan levere det kunden vil ha på kort varsel. Servicegraden er høy og når prisen er konkurransedyktig, er det mange som foretrekker spirorør eller firkantkanaler fra disse to i stedet fra de store leverandørene.

– Vi har den fordelen at vi kan kappe spirorør i den lengden kunden vil ha. Når kunden ber om noe, gjør vi det kjapt og greit, sier Erik Gran.

Powered by Labrador CMS