Brødrene Rune og Terje Hansen vokste opp i faren Leif Hansens verksted. Begge følte at det eneste riktige var å gå i farens fotspor. Det angrer de ikke på.

Blikkenslagermester Leif Hansen i Kristiansand ble etablert av nettopp Leif Hansen, som er far til Rune Hansen som er daglig leder, og Terje Hansen som er altmuligmann i bedriften. Begge vokste opp i bedriften som faren startet i 1967.

­– Ja, vi vokste opp på verkstedet her, forteller Terje Hansen.

God aktivitet

– Jeg var vel 12-13 år da jeg hadde min første sommerjobb, og da kom interessen. Jeg hadde ikke lyst til å gjøre noe annet, og det samme var det med broren min som er fire år eldre enn meg. Begge skjønte vi at det var dette vi ville gjøre, forteller Terje.

De gikk begge i lære og jobbet underveis. Alt gikk slag-i-slag. I dag er Leif Hansen AS en bedrift med fire mann som alle jobber for fullt. I tillegg har firmaet et samarbeid med to andre blikkenslagerfirma i Kristiansandsområdet.

Bedriften holder til i Mjåvann industriområde åtte kilometer fra bysentrum. Huset ble bygget i 1981 og har 360 kvadratmeter verksted, 120 kvadratmeter lager i tillegg til kontorer. Alle som jobber her har vært med i minst 20 år.

– Vi har oppdrag på alt fra hytter i skjærgården til industribygg, restaurering av bygårder, nye bolighus med ventilasjon og i tillegg en del produksjon på verkstedet til andre kunder. En lett blanding av jobber, forteller Terje Hansen og legger til:

– Vi har bra med arbeid! Hovedsakelig opererer vi i Kristiansand, men også i Lillesand og Arendal i øst og i Mandal i vest.

Frank Glomseth på verkstedet på Mjåvann industriområde i Kristiansand.

Frank Glomseth på verkstedet på Mjåvann industriområde i Kristiansand.

Må planlegge mer

Terje Hansen har en sønn, Sondre, på 15 år. Han har allerede vært sammen med faren på jobb flere ganger. Terje har et håp om at sønnen en dag vil følge hans fotspor, selv om han, som han sier det, overhodet ikke legger press på sønnen.

Hva vil du si er utfordringene for bedriften i dag?

– Det går mye på pris og tilgjengelighet på materialer. Vi opplever at det tar lengre tid å få bestilte varer. Vi må derfor planlegge litt mer. Årsaken ligger i pandemien og nå også i Ukraina-konflikten. Det kan for eksempel være at vi skal bestille en chip til en maskin og så tar det lang tid før vi får den. Eller at vi har behov for stål som vi ikke får til avtalt tid. Slike små ting kan bli større problem etterhvert, sier Terje Hansen.

Blikkenslagermester Leif Hansen AS hadde flere ansatte på 1990-tallet. Da var det 14-15 personer i bedriften. Nå er de fire og det ønsker ikke Terje Hansen å endre.

– Det er kanskje lettere når du har 20 ansatte, men det krever at du må ha større prosjekt på gang hele tiden. Vi har det veldig bra slik vi har det nå, smiler Terje Hansen.