Lyden av knekkemaskinen høres gjennom hele arbeidsdagen på verkstedet. Kent Ove Bjerknes gjør ferdig det ene beslaget etter det andre, men tross at han er blind ser han hvordan de andre ansatte rundt seg har det også.

– Vi har forholdsvis frie tøyler på bedriften, og de ansatte stiller opp når det trengs. Samtidig er det viktig å lytte til deres situasjon og se de ansatte, sier 45-åringen.

Steinar Bjerknes startet firmaet Mysen Takservice i 1981. Sønnen Kent Ove utdannet seg som bilmekaniker, men på grunn av gradvis mer svekket syn måtte han gjøre noe annet. For seks år siden ble det helt mørkt, men han ser likevel lyst på livet og ønsker å gjøre en innsats.

Mens pensjonisten Steinar stiller opp og gjør ulike oppgaver i bedriften han eier sammen med sønnen, jobber Kent Ove til daglig med knekkemaskinen i verkstedet.

– Jeg lærte meg alle oppgavene ved maskinen mens jeg ennå hadde litt syn, og har på en måte automatisert oppgavene, forteller han.

Reklamefilm

Nylig ble Kent Ove og sønnen intervjuet på God morgen Norge i TV-2 og fortalte hvordan det er å være blind, men likevel være i full aktivitet og hjelpe sine tre barn i oppveksten. Han har også vært med i en reklamefilm om å være aktiv blind for Blindeforbundet.

Selv om han får mye skryt fra ansatte, er Kent Ove opptatt av å framsnakke sine ansatte for deres positive innstilling til arbeidet. De kommer gjerne tre kvarter før arbeidsdagen starter for å snakke sammen, de møtes etter jobb for å være sosiale og står gjerne på ekstra når det trengs.

– Når ledelsen i en bedrift bidrar til å hjelpe ansatte når det måtte være behov, stiller de gjerne opp litt ekstra når det trengs. Da er det viktig at jeg som eier går foran og står på litt ekstra når det trengs i verkstedet også på kveldstid, sier han.

Mye å gjøre

24 ansatte jobber med alt fra beslag og store fasader til ventilasjon. Det er for tiden mye å gjøre og da kan det bli travle dager på jobb.

Kent Ove Bjerknes er også eier av fire andre firmaer, men det er Mysen Takservice som er hovedbedriften han bruker aller mest krefter på.

– Jeg ser og svarer på mail via telefonen og kan gjøre noen administrative oppgaver. Men det er kjekt å kunne være med i produksjonen også. Helt siden jeg var liten gutt var jeg med min far i verkstedet og lærte meg å jobbe, sier Kent Ove Bjerknes.

Daglig leder Kjetil Eggen Diskerud kan fortelle om travle dager med mange oppdrag.

Arbeid med bolighus

– Vi har både utvendig blikk, ventilasjon og takarbeid. Mest skjer rundt Mysen, men det er også oppdrag lenger ut. Mye er knyttet til bolighus, sier Diskerud.

Ventilasjon leveres til flere husfirma og Follohus er de største blant disse. Det leveres også takrenner og annet utstyr til boliger.

To mann jobber fast på verkstedet med produksjon og de har også leveranser og montering av båndtekking til tider.

– Vi har aldri hatt så mye å gjøre som i år, sier Diskerud med 24 ansatte i bedriften.

Kent Ove Bjerknes holder stødig hånd på platene i verkstedet.

Kent Ove Bjerknes holder stødig hånd på platene i verkstedet.