I 2016 ble Brønnøy Blikk AS delt i to selskaper; Brønnøy Blikk Brønnøysund og Brønnøy Blikk Sandnessjøen. 14. februar i år ble det meldt oppbud i Brønnøy Blikk Brønnøysund AS.

— Vi har slitt i Brønnøysund i mange år. I det lengste har vi forsøkt å opprettholde driften, for vi har ment og trodd at det kunne gå. Det siste man vil gjøre er å melde oppbud i et selskap, men det er begrenset hvor lenge man kan drive når det går i minus, sier Jørn Helge Govasli, som er daglig leder både for avdelingen i Brønnøysund og avdelingen i Sandnessjøen.

Da selskapet i 2016 ble delt i to, overtok de ansatte aksjene i Brønnøy Blikk Brønnøysund AS. Men til tross for mye hard jobbing, klarte de ikke å få inn nok oppdrag i dette distriktet. Govasli forteller at entreprenører som har stått bak nye industribygg i Brønnøysund sjelden har valgt å satse på den lokale blikkenslageren.

— Enklere løsninger er blitt valgt og bestilt utenfra, selv om vi har hatt mulighet til å levere bedre kvalitet som tåler mer vær og vind. Sammen med andre forhold resulterte dette i at vi fikk for lite å gjøre i Brønnøysund-området, sier han.

Står uten blikkenslager

Likevel – da det ble kjent at blikkenslagerbedriften i Brønnøysund legges ned, begynte telefonen å kime.

— Det er ingen andre blikkenslagerfirmaer i Brønnøysund i dag, og vi blir nå oppringt av folk som sier de vil savne en blikkenslager her i distriktet, forteller Govasli, som også har fått spørsmål om avdelingen i Sandnessjøen nå vil ta på seg oppdrag i Brønnøysund.

— Dersom det er snakk om interessante prosjekter, er jeg ikke fremmed for det. Men med to ferger og 2,5 timer hver vei, blir det vanskelig med dagsturer, konstaterer han.

Anerkjent nisjeprodukt

Avdelingen i Sandnessjøen har uansett nok å gjøre, så der ser fremtidsutsiktene lyse ut. Nå på vinteren er det som vanlig litt mindre byggeaktivitet, men til gjengjeld har noen stormer gitt avdelingen en del reparasjonsarbeid. Eksempelvis har blikkenslageren repartert et kirkespir som hadde fått revet av deler av båndtekkingen i kobber. Ellers har avdelingen i Sandnessjøen stadig oppdrag med levering av eksosputer til båter. Dette er et nisjeprodukt som de leverer over hele landet.

— Vi kunne sikkert markedsført disse eksosputene og andre isolasjonsputer vi leverer i større grad enn vi gjør nå, sier Govasli, som forteller at de også regner på et anbud for platekledning ombord i en båt.

— Og så kan det sikkert dukke opp flere større prosjekter utover våren, så det er ingen fare for de fem ansatte her i Sandnessjøen, forsikrer han.

Eksosputer til båter har blitt et anerkjent produkt fra Brønnøy Blikk.

Eksosputer til båter har blitt et anerkjent produkt fra Brønnøy Blikk.