Da han mistet jobben som blikkenslager for andre gang grunnet manglende oppdrag i bedriftene, valgte Mario Rogulj å satse på egen hånd. Derfor startet han opp firmaet Takgruppen AS. Bedriften legger tak og utfører blikkenslagerarbeider.

Selv om han bor i Steinkjer, er det langt flere jobber med private tak i Trondheims-området.

– Jeg legger alt annet enn flate tak. Når jeg både kan legge takstein, montere takhatter og legge beslag har jeg mer kontroll på hele jobben, sier Mario Rogulj.

Studerte psykologi

Rogulj har en bachelor innen psykologi. Selv om det var på et tidspunkt han planla å forlate blikkenslageryrket, greide han ikke det helt, for sin hovedoppgave skrev han nemlig om motivasjon og trivsel blant blikkenslagere.

– I 2008 tenkte jeg på å endre retning og ville jobbe med vanskeligstilt ungdom. Men her var det vanskelig å få fast jobb så jeg endte med å komme tilbake til blikkenslagerfaget, sier Rogulj.

Mario Rogulj bygger opp ny virksomhet med utgangspunkt Steinkjer.

Mario Rogulj bygger opp ny virksomhet med utgangspunkt Steinkjer.

Kreative

Rogulj skrev i oppgaven at blikkenslagere generelt misliker for mange repeterende oppgaver over tid. Blikkenslagerne er kreative og ønsker variasjon. Samtidig er de sosiale personer. Et annet faktum er at jo mer de ansatte blir involvert i bedriften og oppgavene, desto mer gir de tilbake når de er ute på jobb.

– Konkurransen er stor, men jeg bruker min kunnskap med å fortelle forskjellen mellom kvalitet og seriøsitet som jeg satser på, og de som er mye billigere, men ikke nødvendigvis tar ansvar og stiller opp om det skal være noe i etterkant, sier Rogulj .

Han har hatt en person på arbeidstrening, som nå muligens blir fast ansatt. På sikt kan det bli aktuelt å få en fast ansatt i Trondheim.

Rutetekket tak

I starten har det vært mye takomlegginger og mindre av rene blikkenslagerarbeider. Derfor har firmaet ikke eget verksted foreløpig. På sikt er det mål om å skaffe knekke og saks for å kunne ta jobbing med båndtekking og andre oppgaver.

Da Rogulj bygde sitt eget hus for et par år siden brukte han sin forrige arbeidsgivers verksted for å rutetekke taket i 1 mm. aluminium. Med til sammen 4000 ruter er dette et utstillingsvindu for dem som vil ha noe ekstra.

– Det er ikke så mange som vil betale ekstra for et slikt tak som dette. Men det er håp om å kunne få en og annen jobb med skikkelig blikkenslagerarbeid slik som dette også.

Mario Roguj legger inn mye anbud på takjobber, og mener at første møte med kunden er viktig. Her gjelder det å fortelle at seriøsitet og kvalitet er viktigere enn bare pris, og at blikkenslageren er opptatt av å gi den beste løsningen overfor kunden.

Mesterbrev

I mai tok han ferdig mesterbrevet, som kommer godt med når han skal drive sin egen bedrift. Målet er å bygge seg opp gradvis og kanskje inngå samarbeid med andre bedrifter på sikt.

– Som fagmann er det viktig å følge med i utviklingen i bransjen, og derfor lukter vi nå på blant annet solceller. Dette vil vi sjekke nærmere når vi drar til fagmessen i slutten av måneden, sier Mario Roguj.

Han har mange ideer og planer framover, men vil ta et steg om gangen for å bygge opp erfaring og kapital til å satse på et levedyktig firma.

På sikt ønsker Takgruppen å ta på seg mer jobb med tekking av tak.

På sikt ønsker Takgruppen å ta på seg mer jobb med tekking av tak.