Selv om arbeidet var kurant, synes blikkenslager Eivind Haukjem AS det var spennende å være med på dette prosjektet sentralt i Drammen sentrum.

– Utførelsen var ikke så spesiell forhold til det vi ellers jobber med, men bygget ble dekorativt og flott der det står sentralt langs hovedveien inn til Drammen, sier prosjektleder Pål A. Presterud.

Fullt opptatt med andre større prosjekter hadde han ikke fått med seg at bygget har fått Drammen kommunes byggeskikkpris før Blikkenslagere,no tok kontakt.

«De to nye byggene er av moderne uttrykk, men innehar en rekke klassiske kvaliteter, og både fasade, materialer og detaljer vitner om kvalitet i alle ledd», skriver juryen i sin begrunnelse for prisen. Materialer som sink og aluminium er med på å sette en ekstra spiss på en arkitektonisk godt tegnet fasade og tak.

Valsblank sink

Blikkenslageren har produsert og montert valsblank Rheinzink med dobbeltfalset båndtekking på taket. Også arkene er levert i samme materiale.

– Taket har fått et spennende uttrykk fra arkitekten, hvor vi har utført arbeid i sink og aluminium på en best mulig måte, sier Presterud.

3-4 ansatte jobbet med prosjektet nærmere et halvt år i fjor, til bygget stod ferdig på høstparten.

Foruten sink på taket og arkene, er vinduene med på å prege fasadene. Her er det vindusomramming på frontfasaden med lakkert 1 mm aluminium, med et ekstra stort felt nedenfor vinduene. På baksiden er det ekstra stor omramming hvor det er brukt 3 mm aluminium som er sveiset, fordi de stikker en halvmeter ut av veggen.

Elegant utført

– Det er artig med mer enn bare vanlige sålebenkbeslag på vinduer, sier Presterud som har vært prosjektleder.

Hele komplekset består av leiligheter. Juryen betegner utseende og arbeid utført på elegant vis og med god skalamessig tilpasning som føyer seg inn i den omkringliggende bebyggelsen. Det er Solli Arkitekter AS som har tegnet prosjektet på vegne av Pilares Eiendom AS, mens Consto AS har vært hovedentreprenør for prosjektet i Nedre Storgate 61.

Både tak og vindusinnramming er utført av blikkenslager Eivind Haukjem.

Fronten preges av arbeidet som blikkenslageren har utført.

Fronten preges av arbeidet som blikkenslageren har utført.

Foto: Jonas Adolfsen

Foto: Jonas Adolfsen

 

Eiendommen har en hage med grøntområde.

Eiendommen har en hage med grøntområde.

Foto: Jonas Adolfsen
Vinduene har fått innramming med arbeid av blikkenslageren.

Vinduene har fått innramming med arbeid av blikkenslageren.