Med sin 110 år gamle historie som velkjent maskinprodusent for platebearbeidelse, var det et stolt selskap som i desember overtok alle aksjene i produsenten som er kjent for å utvikle et sortiment til blant annet blikkenslagere. De vil forsette å utvikle utstyr som utstyr til spolehåndtering og annet  de er kjent for, og være et kompetansesenter innenfor visse områder. Hos Cidan i Götene i Sverige vil det fortsatt bli produsert knekkemaskiner og saksemaskiner, blant annet.

Blir med videre

Med en sterk tilstedeværelse i det tysktalende markedet vil Forstner fortsette som en viktig del av det nye selskapet. Forstners tidligere eiere og nåværende administrerende direktør, Renato Romagna, vil være med selskapet videre. De to selskapene har hatt et langvarig samarbeid som har gjort at de ser mulighetene for en framtid sammen i ett selskap.

Mange avdelinger

Hovedkontoret vil være i Götene, Sverige under det juridiske navnet Cidan Machinery Sweden AB. Det blir egne avdelinger i Sverige, Österrike, Danmark, USA og Kina, men det blir salg over hele verden av deres produkter.

Det nye selskapet vil ha rundt 160 ansatte og omsette for 400 millioner svenske kroner.

– Forstners komplette program med maskiner av høy kvalitet og sterke nærvær i de tysktalende landene gir den nye gruppen et sterkt feste i et globalt marked, sier Peter Taazoli hos Cidan Machinery.