På nyåret ble maskiner og utstyr flyttet fra det gamle verkstedet til konkursboet Erling Freitag AS, og over til et annet lokale mer sentralt i Tønsberg. Nå er både utstyr og de 4 ansatte i nystartede Freitag AS på plass, og de gleder seg over en ny hverdag.

– Ganske deilig å kunne slippe stresset med de store prosjektene og heller jobbe med mange små, sier daglig leder Jon Freitag til Blikkenslagere.no.

Hans bestefar startet blikkenslagerbedrift på 60-tallet, og senere tok Svein Freitag over med hele landet som marked. Men i september i fjor måtte virksomheten gi tapt etter problemer på et større prosjekt.

Da bestemte Jon Freitag og broren Espen seg for å starte opp på nytt i mindre skala. Svein Freitag ble med i det nye selskapet, og trives nå med å være mer ute på byggeplassen.

Jon Freitag er daglig leder og ser positivt på fremtiden.

Jon Freitag er daglig leder og ser positivt på fremtiden.

Mye stress

– Med de mange store prosjektene vi hadde før, ble det mye stress. Nå er det en helt annen virkelighet med bare 4 ansatte. Jeg tror en størrelse under 10 ansatte er det ideelle, sier Jon Freitag.

Vestfold, Porsgrunn og Skien blir hovedmarkedet og de første månedene har vært lovende.

– Nå blir hverdagen litt mer variert. Det er faktisk litt deilig å kunne jobbe med mindre arbeider som beslag og pipehatter fremfor kjempestore fasadejobber.

Lystbetont

Jon Freitag må imidlertid passe på at han ikke sier ja til for store prosjekter.

– Nå utfører vi litt mer arbeid som vi har lyst å holde på med, påpeker Freitag. Selv om konkursen var kjedelig, har det endt positivt.

Tidligere reiste han og broren mye over hele landet, og har sin fartstid blant annet på Svalbard. Det kunne bli lange perioder borte fra familien. Nå er virkeligheten litt annerledes, og de trives med det.

– Nå kan det fortsatt bli aktuelt å ta et eller annet prosjekt andre deler av landet om det skulle dukke opp, men ikke i slike lange perioder vi hadde tidligere. Det er nok å gjøre her i regionen, og oppstarten har vært god. Selv nå i januar er det mye blikkenslagerarbeid som skal utføres, sier Jon Freitag.

Gjennom kjøpet av konkursboet har de nok maskiner og utstyr, men nye biler måtte skaffes. Verkstedet de nå leier er på 300 kvadratmeter, og er betydelig mindre enn det gamle.

– Kjekt å kunne bestemme litt mer over hverdagen selv når det ikke er de store prosjektene som krever så mye, innrømmer Jon Freitag.

Nye biler med firmalogo er på plass.

Nye biler med firmalogo er på plass.