Blikkenslagermester Asbjørn Hagen (44) i Lier driver sitt eget enkeltpersonforetak og det har han gjort siden 2004. Å gå tilbake til en fast stilling er ikke noe han tenker på å gjøre med det første.

I dag jobber han åtte timer dagen fem dager i uka – og nyter livet og jobben.

Jungeltelegrafen

Asbjørn Hagen vokste opp i Lier ved Drammen. Han har ingen «blikkenslagerrøtter» i familien. Det var derfor helt tilfeldig at han ble i blikkenslager.

– Det skjedde da jeg skulle velge på videregående skole. Jeg gikk på Åssiden videregående skole i Drammen og oppdaget at det var et fag som het blikkenslagerfaget. Jeg fikk lærlingplass hos Haukjem blikkenslager i Drammen og var der i ti år – helt til jeg begynte for meg selv, forteller Asbjørn Hagen.

I den perioden tok han mesterbrevet og etter hvert bestemte han seg for at han ville begynne for seg selv.

– Det startet da jeg fikk tak i et verksted jeg kunne leie. Først nå i høst fikk jeg mulighet til å kjøpe eget verksted på Kjellstad her i Lier sammen med Birewer Rahim som driver BR Blikk AS.

– Jeg jobber for byggmestere og for private. Det går stort sett i utvendige arbeider som beslag og piper. Jeg driver helt for meg selv og det er til å leve av, smiler Hagen. Han har ingen ambisjoner om å bli større eller satse på kjempestore prosjekter:

– Det går mest i arbeid med eneboliger, men jeg har mange faste kunder. Jeg driver ikke noen form for annonsering. Det er jungeltelegrafen som gjelder og det holder, sier Hagen som likevel av og til kunne tenke seg å ha hatt litt ekstrahjelp.

– Ja, av og til. Men når det skjer er det umulig å få tak i hjelp, så derfor må jeg gjøre alt sammen selv.

I høst kjøpte Asbjørn Hagen (t.v.) eget verksted i Lier sammen med Birewer Rahim som driver BR Blikk AS.

I høst kjøpte Asbjørn Hagen (t.v.) eget verksted i Lier sammen med Birewer Rahim som driver BR Blikk AS.

Frihet

– Stort sett jobber jeg åtte-timers dag. Jeg har kjerring og unger som styrer litt. Uten dem hadde det kanskje blitt litt mer jobbing, ler Asbjørn Hagen. Han understreker at det er veldig fint å være sin egen herre.

– Ja, men jeg må jo gjøre det kunden vil. Jeg har min frihet, og den er setter jeg veldig stor pris på. Jeg kunne ikke tenke meg å gå tilbake igjen som fast ansatt.

– Du er medlem av VBL – hvorfor det?
– Jeg medlem fordi jeg da også er med i lauget. Det er et veldig sosialt treffsted. Her møter jeg også andre.

På fritiden er han veldig aktiv sammen med barna – en gutt og jente på henholdsvis syv og elleve år.

– Det blir mye sykling og dansing og håndball, smiler Asbjørn Hagen.

– Du er kanskje en livskunstner?
– Jeg prøver å få det til å gå rundt, og ja, jeg lever et godt liv her i Lier, sier Asbjørn Hagen.