Daglig leder i VBL, Ane Dyrnes, gleder seg over at e-læringsprogrammet har fått et solid løft og er mer aktuelt enn noen gang.

— Vi er opptatt av at så mange som mulig skal ta e-læringen i bruk, sier Dyrnes.

— E-læringen er den nye læreboka. Vi jobber ikke lenger med å oppdatere de trykte teoribøkene, og alle våre ressurser for utvikling av læremidler går til e-læringen.  Her er det enklere å oppdatere og mange fordeler med tanke på for eksempel visualisering av fagteori.

Bakgrunnen for den omfattende oppdateringen er at VBL i fjor høst fikk tildelt hele 2,5 millioner kroner fra Utdanningsdirektoratet til nettopp utvikling av digitale læremidler.

E-læringen er utviklet av Datapower Learning i tett samarbeid med VBL.

— E-læringen egner seg ikke bare for lærlinger, men er også et godt verktøy for oppfrisking av kompetanse blant erfarne blikkenslagere, slår Dyrnes (bildet under) fast.

Mål, innhold og bestilling

I tillegg til å fungere som lærebok for lærlinger egner kursene  seg også for vg1 og vg2-elever som skal få en innføring i faget,  som etter- og videreutdanning, og som oppslagsverk i bedriften. Kursene inneholder oppdatert fagstoff, lyd, tale, bilder, animasjoner, oppgaver og tester som forsterker læringen. Kursene kan du ta i eget tempo og når du har tid. Etter bestått kurs kan du skrive ut et kursbevis som dokumenterer din kompetanse.

En lærlinglisens varer hele læretiden, mens en bedriftslisens gir tilgang til alle kursene i 12 mnd.

E-læringen inneholder følgende kurs:

  • VENTILASJONS- OG BLIKKENSLAGERFAGET: Velkommen, Materialer, Drift og vedlikehold
  • HMS & KS: HMS, Kvalitetssikring – KS
  • VENTILASJON: Kanalnett, Luftfordeling, Luftbehandling, Isolasjon, Automatikk, Bygningsmessig, Avsluttende arbeider
  • FASADE: Fasadekledning, Skivetekking, Prefabrikkerte fasadesystemer, Beslag for dører og vinduer, Ulike andre beslag, Diverse tekkinger
  • TAK: Takrenner, Nedløpssystemer, Taktekking med ulike metoder, Stiger og sikringsutstyr, Ulike beslag
  • VERKSTED: Produksjon, Utfoldinger, Maskiner, Verktøy
  • FØRSTEHJELP: Kjeden som redder liv, Skadested, Hjerte- og lungeredning, Andre skader, Akutte sykdommer