Nyheter

Gjesdal Blikk lager påbygg til campingvogner – Vestcamp –  og leverer skreddersydde løsninger over hele landet.
Gjesdal Blikk lager påbygg til campingvogner – Vestcamp –  og leverer skreddersydde løsninger over hele landet.

Egen nisje med skreddersydde campingvognpåbygg

– Vi har gode tider, men det er usikkerhet rundt prisstigninger fremover. Etterspørselen etter varmepumper er det ingenting å si på!

Publisert

Det sier Oddbjørn Løvdahl i Gjesdal Blikk. 59-åringen er daglig leder i Gjesdal Blikk som ligger 30 kilometer sør for Stavanger.

200 anlegg årlig

– Jeg har vært blikkenslager så lenge jeg kan huske og startet nåværende Gjesdal Blikk AS i 2006. Før det var jeg fem år i Lie Blikk og før det igjen drev jeg nesten i ti år daværende Gjesdal Blikk som ble oppkjøpt av Lie Blikk. Da navnet senere ble frigitt startet jeg opp igjen firmaet med samme navn for rundt 16 år siden, forteller Oddbjørn Løvdahl.

Bedriften har 18-19 ansatte og grunnlaget for driften har primært hele tiden vært boligventilasjon.

– Det var det det startet med, og vi har i dag ingeniører som prosjekterer rundt 200 anlegg i året. Vi driver selvsagt også med fasader, tak og alt av beslag. Og så har vi en egen avdeling for påbygg til campingvogner – Vestcamp, forteller Løvdahl.

Oddbjørn Løvdahl har drevet Gjesdal Blikk sør for Stavanger ikke bare en, men to ganger.
Oddbjørn Løvdahl har drevet Gjesdal Blikk sør for Stavanger ikke bare en, men to ganger.

Nok å gjøre

Kan du fortelle litt om hva det innebærer?

– Vi leverer campingvogntilbygg til hele Norge og er eneste blikkenslager som driver med dette. Vi begynte med det rundt 2007, forteller Løvdahl og fortsetter:

– Det startet med at vi hadde et samarbeid med et annet firma som leverte stålbygg. En dag ble vi spurt om vi kunne levere elementer til denne produksjonen og dermed begynte det å rulle. Det var ikke mange som drev med dette da vi startet og det skjøt fort fart, forteller Løvdahl som ikke vil røpe hvor stor del av omsetningen det er snakk om:

– Men det er en betydelig del, smiler han.

Føler du det er gode tider?

– Ja, vi har nok å gjøre, men vi sliter jo med de høye prisene. Inntjeningen kunne godt vært bedre enn den er i dag, men alt i alt går det veldig bra, understreker blikkenslageren.

Han har som alle andre utfordringer når det gjelder rekruttering og å få tak i fagfolk. Når det er behov tar de direkte kontakt med skoler for å rekruttere folk selv.

– Vi ser lyst på fremtiden; vi har nok å gjøre, men det blir spennende å se om noen prosjekter kanskje blir stoppet nå på grunn av prisstigningene. Vi har en egen avdeling for varmepumper og den er i vinden som aldri før!, smiler Oddbjørn Løvdahl.

Powered by Labrador CMS