Gjennom lang tid har Årdal Blikkenslagerservice AS hatt behov for nye lokaler. Nå har de flyttet fra sitt egne trange lokale til et nyoppusset lokale som er mange ganger så stort i Årdal.

– Vi merker allerede etter kort tid at alt fungerer så mye bedre når det er bedre plass, sier daglig leder Willy Jensen til Blikkenslagere.no.

Han har 5 ansatte som rene blikkenslagere, og resten av de 17 ansatte jobber både med taktekking og andre oppgaver. Blikkenslagerarbeid bare en del av den daglige jobben.

Da den gamle dørfabrikken i Årdal gikk konkurs for flere år siden har et lokale på 8000 kvadratmeter stått tomt. Nå er det pusset opp og Årdal Blikkensalgerverksted har flyttet inn i 1100 kvadratmeter av bygget. Andre aktører i næringshagen skal inn i resten av bygget.

Et stort bygg gir plass til flere bedrifter.

Et stort bygg gir plass til flere bedrifter.

– Vårt gamle verksted var på 250 kvadratmeter pluss kontorer. Vi måtte leie 400 kvadratmeter mange kilometer unna, og alt ble veldig tungvint. Nå blir alt så mye enklere, sier Willy Jensen.

Hele Sogn og Fjordane

Bedriften jobber med alt fra stålbygg, til å montere sandwichelementer, kudekke, utføre tekking med isolering, til blikk og ventilasjon.

Båndtekking står ikke så ofte på dagsorden, men enkelte jobber innebærer litt mer avansert blikkenslagerarbeid også. Men Årdal med 5000 innbyggere er ikke nok til å sysselsette staben.

– Derfor jobber vi over hele Sogn og Fjordane med ulike prosjekt. Ofte tar vi på oss hele jobben der blikk hører naturlig sammen med resten. Det er både industribygg, private boliger og fast arbeid for Hydro her i Årdal hvor vi har mye service på bygningene, sier Jensen.

Mange prosjekt

Med omsetning på nærmer 30 millioner kroner er det viktig å være allsidig, og det er for tiden god tilgang til prosjekt. De jobber med 8-10 ulike prosjekt samtidig.

– Selv om vi har gått fra å eie eget lokale til å leie av SIVA Årdal Næringssenter, har vi fått en helt annen hverdag med moderne verksted, lager og kontorer som kan bidra til å utvikle bedriften, sier Willy Jensen.

Knekke og annet utstyr får god plass på verkstedet.

Knekke og annet utstyr får god plass på verkstedet.

 

Høyt under taket og god plass preger det nye lokalet.

Høyt under taket og god plass preger det nye lokalet.