Bare fra 2016 til 2017 doblet Haugesundsbedriften omsetningen og de ser ut til å gjøre nesten det samme i år.

Alutile Norge AS har agentur på fasadeløsninger som skal gjøre det enkelt å montere. Løsningen har mulighet til å knekke plater rundt hjørnet på byggeplassen.

– Spesielt arkitekter har blitt glad i denne løsningen fordi det er mulig å tilpasse fasadeplatene i ulike vikler, sier daglig leder Helge Gabrielsen til Blikkenslagere.no.

Søker etter samarbeidspartnere

Spesielt i Sør-Norge og Trøndelag-området er det stort trøkk med mange prosjekter som gjør de ønsker flere monteringsbedrifter med kompetanse innen fasade.

– Vi trenger monteringsbedrifter som kan ta jobber fra 50-5000 kvadratmeter, sier Gabrielsen.

Motek sitt bygg i Mo i Rana har aluminiumsfasade fra Alutile.

Motek sitt bygg i Mo i Rana har aluminiumsfasade fra Alutile.

Lav vekt

Fasadeløsningen er aluminiumskompositt med plastkjerne i midten som også kan fås med brannsikker kjerne. Materialets beskaffenhet gjør at det kan lett knekkes for hånd på stedet og gå rundt hjørner. Fasadeløsningen er også godt egnet til å limes på vegg og har en UV-bestandig overflate.

– Vekten er lav, det er høy stivhet, og vi leverer 4 mm plater som er like stive som  andre leverandøre med 6 mm plater. De er lett å kutte med vanlig sirkelsag, sier Gabrielsen.

Han peker på at selv om det er 5-6 hovedfarger på lager, er det mulig å bestille alle andre farger som ønskes. De har plater i alle brannklasser.

Bedriften er EPG-sertifisert av Sintef.

 

Alutile Norge har levert fasaden på Sæter Terrasse.

Alutile Norge har levert fasaden på Sæter Terrasse.