Hoveveien 9 er prosjektet som gir nytt kontorbygg for NAV Sandnes fordelt på 4 etasjer. O. Torjussen & Sønner AS har gitt Habi AS entreprisen for fasadearbeidet som er på 1300 kvadratmeter.

Her er det produsert og montert aluminiumskompositt-fasade med horisontale og vertikale beslagsdetaljer som gir et spesielt uttrykk. Det er ikke bare en slett fasade, men et rammeverk som arkitekten Arkitektkontoret Vest AS ønsket for å gi et fint inntrykk av bygget.

– Sammen med arkitekten brukte vi litt tid for å finne frem uttrykket som arkitekten ønsket seg. Det gikk veldig fint og alle er fornøyd med resultatet, sier prosjektleder Ronny Glöckner til Blikkenslagere.no.

Tilpasninger rundt vinduer er detaljer som gir et særpreg på bygget.

Tilpasninger rundt vinduer er detaljer som gir et særpreg på bygget.

Tilpasset

Habi har produsert innfestingssystemet i aluminiumsprofiler på sitt eget verksted og stått for montasjen. Selve platekledningen i stor grad levert etter mål fra produsenten Stacbond og deretter tilpasset på byggeplassen.

Mellomstort

– Dette er et mellomstort prosjekt for oss, men en veldig fin jobb der vi er godt fornøyd med resultatet, sier Glöckner.

Habi har også sørget for mengder med beslag, gesimser og vindusbeslag. Det har derfor vært allsidige oppgaver for blikkenslagerne på bygget i Sandnes.

1300 kvadratmeter med fasade er kledd på NAV-bygget i Sandnes.

1300 kvadratmeter med fasade er kledd på NAV-bygget i Sandnes.