Fredag under kraftig vær skjedde det som ikke skulle skje. Stålplater på det nye Haraldsplass diakonale sykehus løsnet i vinden og en person fikk kutt i hodet og ble sendt til legevakta for lettere skader.

– Stålplatehimlingen er skrudd direkte fast i en tømmerkonstruksjon, som også ble tatt av vinden, sier daglig leder i Lab Entreprenør AS Gard Kvalheim.

Han peker på at det er for tidlig å konkludere med hva som gikk galt, men at de har satt i gang en gransking av det som skjedde.

Alle nødetatene rykket ut til Haraldsplass like før 21.30 fredag kveld. Da hadde 100 kvadratmeter med stålplatehimlinger løsnet fra det nye sykehusbygget. Flere metallplater ble sendt avsted i den kraftige vinden og mannen som ble truffet hadde smerter blant annet i ei hånd.

Tas ned

Metallplatene på bygget utgjør deler av et tak på en svalgang mellom det nye og det gamle bygget på området til Haraldsplass diakonale sykehus.

Bygget skulle først bli tatt i bruk senere i oktober og det var derfor ingen aktivitet på bygget.

Lab Entreprenør fikk raskt flere ansatte på plass ved bygget, og vil nå få sørget for at alle platene systematisk blir tatt ned fra himlingene, for så å bli bygd opp igjen.

Lokale vindforhold

Selv om det er lokale vindforhold i området er alt dimensjonert etter de krav som er stilt. Likevel blir det nå en vurdering om det er gjort godt nok arbeid og nok festing for å tåle de lokale varianter av sug og trykk som vinden bidrar med når den blir kraftig rundt hushjørnene på bygget.

Vi har vært i kontakt med den aktuelle blikkenslageren, som overlater til hovedentreprenøren å uttale seg foreløpig inntil det er avklart hva som har gått galt.