Magne Brekstad og Frank Bøe hadde jobbet noen år for Kjell J. Lund AS i Kristiansund da de fant tiden inne til å gå sin egen vei.

Derfor startet de opp Freiblikk AS som på sikt regner med å kunne vokse med flere ansatte og å få tak i en lærling.

– At jeg har mesterbrev gjør det enklere å takle alle krav og formelle oppgaver det er med å starte ny virksomhet, sier Magne Brekstad.

Han har 18 års erfaring som blikkenslager, og etter svennebrev i yngre år tok han mesterbrevet for to år siden.

Frank Bøe startet som stålmontør og sveiser, men skiftet over til blikkenslagerfaget i 2007.

– Jeg har ikke tatt meg tiden til å ta svennebrev ennå, men vi får se om det blir etter hvert, sier Bøe.

Siden begge bor i bydelen Frei i Kristiansund etablerte de virksomheten 15 kilometer unna bysentrum. Her har de leieavtale med firmaet Montasje Service AS som hadde bygd nytt bygg med plass for utleie.

– Vi har ikke noe formelt samarbeid, men er i samme hus og dermed er det lett for oss å få oppdrag med beslag og andre ting som entreprenøren trenger, sier Brekstad.

Viktig å være med VBL

Noe av det første det nye firmaet gjorde var å melde seg inn i VBL. Magne Brekstad sitter også i styret i lauget for Møre og Romsdal. Han mener det er viktig å holde seg faglig oppdatert gjennom lauget og på andre måter for å henge med i utviklingen.

– Vi satser en del på å være underleverandør av byggentreprenører i området. Her tar vi på oss både tak, fasade og ventilasjon. Når det gjelder ventilasjon handler det mest om å være montør for andre entreprenører.

Magne Brekstad kan fortelle om både små og litt større oppdrag som allerede fyller hverdagen.

Rehabilitering

Oppdragene spenner fra skoler og barnehager til industribygg. I tillegg har de en del jobber innenfor rehabilitering i nærområdet.

– Vi vil satse på kvalitet og effektiv jobbing. Flere av entreprenørene vi kjenner fra før vil bruke oss fordi de vet hva vi står for faglig, påpeker Brekstad.

Han mener mesterbrev også bidrar til å ha styr på økonomien generelt i virksomheten, og ikke minst i hvert enkelt prosjekt.

– I starten vil det nok bli noen lange dager, men det er bare gøy å stå på for å skape en ny bedrift, sier Brekstad.

Frank Bøe trives med å jobbe som blikkenslager i det nystartede firmaet Freiblikk AS.

Frank Bøe trives med å jobbe som blikkenslager i det nystartede firmaet Freiblikk AS.

Foto: Anders Tøsse, Vest Vind Media