Opplæringen og stipendet har kommet i stand etter at VBL avdeling Agder har formalisert sitt samarbeid med Techcollege i Aalborg. Tidligere Agder-oldermann Geir Salvesen, er arkitekten bak – et opplegg som dagens avdelingsleder i Agder, Arnfinn Aamodt, har ført videre til en velsignelse fra EUs stipendordning Erasmus.

Utdanningstilbudet er utenfor den norske skolen og tilrettelagt for norske blikkenslagere som går i lære. I løpet av ett år er de på skolen i Aalborg i to måneder; én måned på våren og én på høsten. Da bor de på pensjonat tilknyttet skolen som har fått stor internasjonal oppmerksomhet for sin sterke satsing på yrkesfagene.

Kjemperespons

– Det var så klart veldig kjedelig å måtte skrinlegge alt da pandemien kom. Det føltes litt surt da, men det var jo likt for alle i den perioden. Det var ikke annet å gjøre enn å legge prosjektet på hylla. Etter at prosjektet har ligget i dvale over ett år, føles det utrolig godt å være i gang, sier Arnfinn Aamodt.

10 blikkenslagerlærlinger fra Sørlandet dro søndag 10. oktober til Techcollege i Aalborg i Danmark. Her skal de være i fire uker med et eget opplegg på den internasjonale skolen for å lære seg grunnleggende håndverksteknikker i blikkenslagerfaget.

– Vi har fått en kjemperespons og er veldig fornøyd med at vi kunne sende så mange som ti lærlinger. Det er jo nesten en hel klasse det. For lærlinger som er interessert og lærevillige er opplegget på Techcollege veldig bra. For oss som lærebedrifter er det en veldig god hjelp for å skape enda bedre fagfolk, sier Arnfinn Aamodt som selv har sendt en lærling til Techcollege.