Dette er noen av kraftsalvene om ventilasjon som Jan Tank-Nielsen kommer med i et innlegg i budstikka.no. Han har 40 års erfaring  med eiendom og er nå blant annet styreleder i et boligsameie på Fornebu. Tank-Nielsen synes at det er alt for mye fokus på tette hus uten energibehov, og lite på den luften de som skal bo innenfor veggene puster inn.

Kunnskapsløpse politikere som lager uvettige føringer, byggherrer som ønsker forenklinger og besparelser samt entreprenører som ikke gjør god nok jobb fører til elendig innemiljø i norske boliger, mener Tank-Nielsen.

Soppgroing

– Tette boliger kan ta knekken på kropp og sjel. Stopper ventilasjonsanleggene, gror sopp og sporer, og boligene råtner på rot, skriver han i innlegget. Samtidig tar han for seg mange deler av dagens boligmarked og peker blant annet på sameier som sitter med amatører i styrer og skal bestemme oppgraderinger uten at de har peiling på tekniske forhold. Dette kan føre til tetting uten at ventilasjonsanlegg installeres.

Uisolert

– Uisolerte ventilasjonskanaler, små ventilasjonsrom, galt plasserte inntak for friskluft, høy temperatur og dårlig lukt kan plage mange. Uten elektrisk strøm stopper ventilasjonen og boligene blir ubrukelige. Udugelige forskrifter og lovverk sammen med reserverte helsemyndigheter gir slike dårlige anlegg, er noen av anklagene han kommer med.

Les hele innlegget hans her