Nyheter

Henning Arntzen trives både ute og innvendig med ventilasjon, slik som her ved arenabygget på Granåsen.

Fra brann til blikk etter kino-tur

Drømmen om å bli brannmann er satt på vent. Etter en kino-tur med kompiser tok Henning Arntzen valget om å bli blikkenslager etter å ha sett reklame for faget.

Publisert

Først tok han fagbrev som barne og ungdomsarbeider. Men Henning Arntzen ville helst bli brannmann og har fortsatt en drøm om å slukke branner.

I mellomtiden undersøkte 24-åringen ulike praktiske yrker og snuste på flere muligheter i byggebransjen. Men en kveld ble valget plutselig enkelt.

– Jeg var på kino med kamerater som tok utdannelse innen flere byggfag, da jeg plutselig så reklamen for å bli blikkenslager. Da var det gjort, og jeg tok kontakt med Opplæringskontoret BTV og var raskt i gang som lærling, sier Henning til Blikkenslagere.no.

Etter en periode som lærling har han absolutt fått smaken på faget, og trives sammen med blikkenslagerne i Trondheimsbedriften Tempe Blikk og Ventilasjon AS.

Her får han prøve seg på ventilasjon og ulike blikkenslageroppgaver, og synes dette er et allsidig yrke som fenger.

– Jeg visste ikke hva en blikkenslager var før jeg begynte å undersøke. Da jeg sjekket faget nærmere, ble det ett av mine alternativer for videre utdanning. Derfor var det spesielt å få kinoreklamen mitt i fleisen i denne prosessen, som var utslagsgivende for at jeg tok steget.

Fast jobb frister

Henning Arntzen har også hørt andre som har blitt oppmerksom på faget gjennom reklamen som går på kino der unge blikkenslagere i Trondheim promoterer faget.

At dette er et praktisk yrke som er veldig variert er en ting. Når bransjen samtidig skriker etter folk, blir det ekstra forlokkende å velge yrket.

– For en ungdom å kunne gå rett inn i en sikker jobb, og slik kunne investere i bil, hus og å ha råd til en sydentur, er spennende for mange. Det er noe som bør fremmes mer, anbefaler Henning.

Han tror mange som velger studiespesialiserende gjør dette fordi de ikke vet hva de skal bli. Dersom det blir informert godt for muligheten innen byggebransjen, tror lærlingen at flere kunne bli fristet til å ta utdannelse som blikkenslager.

Drømmen lever fortsatt

– Å møte ungdommen og fortelle hva bransjen har å by på av jobb og muligheter for fast arbeid tror jeg er viktig for å få rekruttering. I tillegg er informasjon på flere områder slik som kinoreklame positivt for at unge skal få opp øynene for mulighetene. Det funket ihvertfall for meg, sier Henning.

Han har likevel ikke helt gitt opp sin gamle drøm om å bli brannmann.

– Jeg vil nok på sikt prøve å få meg jobb som brannmann, men nå har jeg det så bra med faget at jeg de nærmeste årene kommer til å satse på det å jobbe som blikkenslager, sier Henning Arntzen.

Powered by Labrador CMS