En samlet gjeld på 12 millioner kroner ble for mye å bære for Brumunddal-bedriften. Litt før jul ble Gunnar Jensen AS slått konkurs og alt så mørkt ut for de ansatte like før høytiden. Men før jula ringte inn kom smilet tilbake hos noen av de ansatte, og det er startet opp et nytt aksjeselskap.

– Vi ser potensialet for blikkenslagertjenester i Brumunddal, Hamar og Moelven og er godt i gang med oppstarten, sier Per Steffen Johanstuen til Blikkenslagere.no.

Han er daglig leder i blikkenslagerverkstedet Edvind Hansen AS på Gjøvik og Johanstuen Invest AS. Nå ser han mulighet for å få til ny fornuftig drift i bedriften som ligger på andre siden av Mjøsa. Med oppkjøpet dekker de nå store deler av Mjøsregionen.

Christian Hay Bjerkelund er glad for å være tilbake på verkstedet med ny oppstart.

Christian Hay Bjerkelund er glad for å være tilbake på verkstedet med ny oppstart.

Bostyret etter konkursen har gitt tillatelse til at Johanstuen Invest fikk starte opp selskapet med samme navn. Gunnar Jensen AS er dermed allerede i gang med 7 ansatte av de alt 17 ansatte i det gamle firmaet.

Service på ventilasjon

– Vi vil bare videreføre utvendig blikkenslagerarbeid og dermed vil ikke vi ta med videre de som jobbet innen ventilasjon, sier Johanstuen.

Han fungerer foreløpig som daglig leder i det nye selskapet. Hvordan organiseringen blir videre er foreløpig uklart.

I tillegg til utvendig blikkenslagerarbeid tar de med seg servicetekniker fra det gamle firmaet som skal drive med service på ventilasjonsanlegg.

Prosjekt for entreprenører

Oppstart med samme navn og i samme lokaler gir en mykere oppstart.

– Det nye selskapet viderefører noen av prosjektene som var i gang før konkursen. Selv om dette er en rolig periode ser det så langt greit ut med arbeid framover, sier Johanstuen.