Stavangerbedriften merker lite av den varslede oppbremsingen i byggeaktiviteten. Aktiviteten i regionen er fortsatt høy.

Høy aktivitet

– Vi har fylt opp ordrebøkene for hele året og er allerede litt overbooket. Vi føler at det er veldig høy aktivitet i vårt område. Samtidig som ordrebøkene er fulle, har vi også mange forespørsler på både små og store prosjekter. Vi har blant annet valgt å satse litt på solceller som vi regner med at vil gi oss en ny fot og stå på, sier Ronny Glöckner til Blikkenslagere.no.

– Skriker dere etter flere fagfolk i staben?

– Ja, det gjør vi. På kort sikt løser vi det ved å leie inn folk, i tillegg til vår egen stab.

Habi har vist frem faget og bedriften til mange skoleelever den siste tiden.

Habi har vist frem faget og bedriften til mange skoleelever den siste tiden.

Foto: Habi

Satser på rekruttering

– Samtidig satser vi veldig på rekruttering for å sikre oss nye fagfolk inn til bedriften, sier Glöckner og utdyper:

– Nylig hadde vi 75 skoleelever fra vg1 innom her. Vi har en jobb med å fortelle om hva blikkenslagerfaget er. Det er veldig få av dem som har hørt om faget. Det er kanskje ikke så rart når heller ikke mange voksne vet om faget.

– Det er derfor veldig viktig å få skoleelevene innom for å introdusere dem for faget og mulighetene. Og resultatet kom rimelig umiddelbart. To av elevene som var innom syntes dette var så interessant at de hadde lyst til å være utplasseringselever her for å se nærmere på hva vi gjør. Kanskje er det også flere av de som var innom her som velger faget etter hvert. Nå vet de i alle fall om faget og mulighetene.

– Dette viser viktigheten av å vise frem faget til skoleelevene. Det er jo de som er fremtiden vår, vi må invitere dem inn og introdusere dem for faget, sier Ronny Glöckner.

Tolga Davran og Dag Rune Larsen hos Habi har den siste tiden presentert både faget og bedriften for mange skoleelever.

Tolga Davran og Dag Rune Larsen hos Habi har den siste tiden presentert både faget og bedriften for mange skoleelever.

Foto: Habi