For ansatte i KB Blikk AS i Nittedal er det viktig at flest mulig i området kjenner til bedriften og faget.

– Vi trenger elever som kan utdanne seg til blikkenslagere, og vi ser viktigheten av å bidra til dette. Noe av det vi kan gjøre, er å sørge for at skolen har det utstyret som trengs. Derfor har vi nå gitt bort en ny segmentknekke til Vg1 bygg- og anleggsteknikk. Etter hvert kan det også bli aktuelt å få til et opplegg hvor vi tar med elever ut på byggeplassen for å vise hva blikkenslagere gjør der, sier Nicklas Smeberg som er en av de ansatte i bedriften.

Bjertnes videregående skole har en vaktmester som er utdannet blikkenslager, men hittil har utstyret for å vise frem blikkenslagerfaget manglet. Nå kan det bli aktuelt for den tidligere blikkenslageren å demonstrere ulike oppgaver for elevene på Vg1.

– Mange tenker at de vil bli snekker, siden dette yrket er så kjent. Skolen har ikke ressurser til å kjøpe inn blikkenslagerutstyr, og for at elevene likevel skal kunne få et godt innblikk i faget, har vi bidratt med den nye knekken og diverse håndverktøy, sier Smeberg.

Vurderer faget

Både ordfører og rektor var tilstede under overrekkelsen av segmentknekken, og det ble sagt mange fine ord om gaven. Også elevene uttrykte sin takknemlighet overfor blikkenslagerbedriften og leverandøren.

– Det vil være lettere å komme ut i praksis når jeg har prøvd, og kjenner, utstyret som brukes. Det er ganske digg, sier Jonas Betten, som nå vurderer å ta fagbrev som blikkenslager.

10 000 liker-klikk

Alt startet med at KB Blikk kjørte en kampanje for å få flere liker-klikk på Facebook-siden sin før jul. Bedriften lovte at jo flere liker-klikk den fikk, jo mer penger skulle den donere til skolen. Det endte til slutt med at KB Blikk fikk hele 10 000 nye liker-klikk og ga bort utstyr til over 18 000 kroner.

Leverandøren P. Meidell AS leverte knekken til innkjøpspris på grunn av det gode formålet. Dermed har både KB Blikk og P. Meidell bidratt til at flere elever får et innblikk i blikkenslagerfaget, og kanskje finner ut at de trives med dette håndverket.