Nyheter

Bernt Aase henter nye krefter når han og kona ferierer i egen leilighet i Spania. – Figgjo Ventilasjon har nok av oppdrag i tiden som kommer, sier han.
Bernt Aase henter nye krefter når han og kona ferierer i egen leilighet i Spania. – Figgjo Ventilasjon har nok av oppdrag i tiden som kommer, sier han.

God aktivitet hos Figgjo Ventilasjon

Figgjo Ventilasjon i Sandnes har godt med prosjekter og daglig leder Bernt Aase ser lyst på fremtiden; Pandemi og krig i Europa merker han lite til.

Publisert

Bernt Aase er daglig leder i Figgjo Ventilasjon AS som ligger på Vatne i Sandnes kommune. For 64-åringen var det det eneste naturlige å bli blikkenslager:

– Det ligger i familien! Jeg startet i Birger B. Aase Blikkenslagerforretning som ble grunnlagt av min farfar Birger. Min far Bjarne var også blikkenslager, så det var helt naturlig for meg å begynne i faget, forteller han.

Høyhus i Stavanger

– Da Birger B. Aase Blikkenslagerforretning ble lagt ned startet vi Figgjo Ventilasjon i det gamle verkstedet vi hadde der. I dag driver Rune Brunes og jeg bedriften sammen. Vi er kompanjonger, blikkenslagere og medeiere begge to, forteller Bernt Aase.

Figgjo Ventilasjon har til sammen 14 ansatte og driver, som navnet tilsier, først og fremst innen ventilasjon. De opererer gjerne som underentreprenør for større firma som for eksempel GK Norge eller Caverion.

Hvordan er det med oppdragsmengden for tiden?

– Den er bra! Vi har startet på et stort høyhus i Stavanger. På K8-bygget er vi underleverandør for Caverion og anlegget er med klimatak. Vår  kontrakt er på drøye seks millioner kroner. Huset blir på 16 etasjer og blir liggende ikke så langt unna St. Olav, med andre ord veldig sentralt. Det er kontorbygg med blant annet restaurant i topp-etasjen, forteller Bernt Aase.

– Det ser veldig bra ut

Under pandemien gikk driften stort sett som normalt for Figgjo og Aase merket svært lite til den:

– Det var ikke mye sykdom. Nå merker vi imidlertid prisøkning på materialene, sier Aase som legger til at materialprisene til dels har gått i taket. Men de har ikke, i alle fall ikke foreløpig, veldig store problemer med å få tak i de materialene de trenger.

Hvordan ser du på fremtiden?

– Det ser veldig bra ut. Vi har alltid nye oppdrag som kommer inn. I det hele tatt er situasjonen bra!

Hva med rekruttering?

– Jeg mener ungdommen absolutt bør satse på blikkenslagerfaget. Det er et allsidig fag både når man driver ute og når man driver inne med ventilasjon slik vi gjør. Vi har mye utenlandske folk – blant andre en det polske medarbeidere. Akkurat i øyeblikket har vi to lærlinger som begge er i 20-årene og «godt voksne» lærlinger. Måten å ta inn fagfolk på er å lære dem opp selv, sier Bernt Aase på telefon fra Spania hvor han og kona har hatt leilighet siden 2014.

– Vi har vært her nede hvert eneste år siden da bortsett fra under pandemien. Et opphold her gir styrke og krefter til å satse på nytt når vi kommer hjem, sier en fornøyd Bernt Aase.

Powered by Labrador CMS