Nyheter

Bjørnar Eriksen i Tempe Blikk og Ventilasjon AS har for tiden mer enn nok å henge fingrene i.
Bjørnar Eriksen i Tempe Blikk og Ventilasjon AS har for tiden mer enn nok å henge fingrene i.

God rekuttering gir en sammensveiset gjeng

– Vi har hele tiden satset på egne ansatte. Vi er nå 23 og har ikke basert oss på utenlandske gjestearbeidere, sier Bjørnar Eriksen.

Publisert

Bjørnar Eriksen (44) er blikkenslagermester og jobbet i Comfort teknikk AS i 15 år. I 2017 gikk han sammen med fire andre og startet Tempe Blikk og Ventilasjon AS i Trondheim. To år senere var de med og startet Elite Blikk AS sammen med Kim Espen Johansen.

–  Elite Blikk er et rent blikkenslagerfirma og har vokst fra en til fire ansatte pluss en lærling på ganske kort tid, smiler Bjørnar Eriksen.

Bred rekruttering

– Når Elite får forespørsel om ventilasjon sender de oppdragene til oss og vi gir blikkenslagerarbeider til dem. Vi deler både kontor og verkstedlokaler og samarbeider på prosjekt, forteller Bjørnar Eriksen.

– Du sier dere satser på egne ansatte. Hvordan er det mulig å få tak i folk?

– Det er veldig vanskelig å få tak i faglærte. Derfor har vi hele tiden satset på lærlinger. Vi samarbeider med Nav og har tatt inn folk som har hatt utfordringer av forskjellig karakter. Vi har ansatte fra Iran, Syria og USA. Det er viktig å få inn mennesker med forskjellig bakgrunn som er ivrige og interesserte i å jobbe, forteller Bjørnar. Staben er ung – mellom 19 og 44 år.

Lever av timer

Bjørnar Eriksen sitter i styret i VBL, er viseoldermann i lauget i Trondheim og medlem i Prøvenemda i Trøndelag.

– Med en av de større montørstaber i Trondheimsområdet har også størrelsen på prosjektene våre vokst. Vi opplever til tider meget stor etterspørsel, forteller Bjørnar Eriksen.

90 prosent av oppdragene er ventilasjon i nye bygg. Tempe er blant de største som ren utførende på området i Trondheim.

Bedriften ble sterkt preget av pandemien med flere småbarnsforeldre i staben. Stengte skoler og barnehager i tillegg til utallige karanteneregler ga et ekstremt høyt fravær i deler av pandemien.

– Det rammet oss kraftig økonomisk. Krigen i Ukraina gir selvsagt økte innkjøpspriser og leveringsproblemer, men vi lever først og fremst av å selge timer. Derfor blir vi bare indirekte berørt av situasjonen i Europa, sier Bjørnar.

Han sier det er en meget kompetent og sammensveiset gjeng i bedriften.

– Vi er utrolig stolte over den gjengen vi har blitt. Fra dag én har vi vært opptatt av at akkurat vi skulle være en bedrift av og for håndverkere. Det er mulig det er litt «flåsete» sagt, men det står vi for.  Du finner ingen «blåruss» i vår organisasjon og vi har en ekstremt flat struktur der 22 av 23 ansatte har hele sitt daglige virke «ute i felt», sier en stolt bedriftsleder Bjørnar Eriksen.

Powered by Labrador CMS