Agder Blikk i Kristiansand har kommet godt gjennom pandemien så langt.

– Vi har mer enn nok å gjøre og ingen i staben har vært syke, heldigvis, sier Terje Augland (36).

Siden han var 16 har han jobbet i bedriften i Buråsen i Sørlandsparken i Kristiansand som opererer i hele Agder.

Store eiendomskompleks

Augland er daglig leder i Agder Blikk eller Agder Blikkenslager Service. Bedriften feirer 40 år i år og selv har Terje jobbet i bedriften siden han startet for 20 år siden. For fire år siden kjøpte han blikkenslagerverkstedet etter Arild Hagen og Vidar Serigstad som pensjonerte seg. Det var de som etablerte og drev bedriften i mange år.

– Jeg har vært her hele tiden. Jeg har tre små unger og dessuten ansvar for firmaet, så noe mesterbrev har jeg aldri fått tid til å skaffe meg. Men Tom André Olsen, som er faglig leder hos oss, har mesterbrevet. I dag er vi ni ansatte, og vi har sju biler som stadig er på farten rundt i distriktet, forteller Augland.

Agder Blikk driver primært med jobber på eneboliger og på leilighetskompleks. For tiden er de på et prosjekt for HSH Entreprenør – Randesund Hageby.

Trangt i lokalene

– HSH Entreprenør er ganske stor her i distriktet, og vi har vært med i to trinn tidligere i hagebyen og starter tredje trinnet nå. Det består av 63 leiligheter, og senere kommer fire eller fem blokker til etterhvert, forteller Terje Augland.

Hva gjør dere i dette prosjektet?
– Vi har alt av utvendig blikkenslagerarbeider, men ikke så mye ventilasjon. Vi driver med ventilasjon på eneboliger, men i dette prosjektet har vi ikke tid. Her er det snakk om gesimser, beslag rundt vinduer og nedløp.

Dere har nok å gjøre?
– Absolutt. Vi har ekspandert ganske mye de siste årene. I 2018 var jo vi seks ansatte, og nå er vi altså ni. Det betyr at lokalene har begynt å bli ganske trange.

Agder Blikk har en stor stall biler som stadig er på farten i Kristiansands-distriktet – over hele sammenslåtte Agder.

Agder Blikk har en stor stall biler som stadig er på farten i Kristiansands-distriktet – over hele sammenslåtte Agder.

Større pågang

Betyr det at dere har planer om nye lokaler?
– Ja, men da vi kjøpte overtok vi en leiekontrakt som løper i tre år til. Kanskje vi setter i gang en byggeprosess om et år eller to slik at vi kan flytte inn i nye lokaler når leiekontrakten går ut, forteller Agder Blikk-sjefen som har vært bare heldig under pandemien:

– Bortsett fra at vi har hatt noen utfordringer med bestilling og varelevering har vi ikke hatt problemer. Heldigvis har ingen vært syke, men vi har hatt noen i karantene på grunn av syke barn, sier Augland og fortsetter:

– Vi har hatt pågang fra folk på hjemmekontor som oppdager at de bør skifte en takrenne eller to. I tillegg har folk bedre råd som følge av pandemien. Det virker som om de nå ser mangler på husene sine. Vi har ganske enkelt hatt godt trykk av oppdrag hele veien, sier Terje Augland.