Robin Henriksen i Alta Blikk har aldri opplevd maken:

– Årsaken til situasjonen er for det første at vi måtte legge en lang rekke prosjekt på is under pandemien. Nå har vi dessuten fått en hel haug med andre, nye oppdrag i tillegg til alle prosjektene som ble utsatt. Derfor har vi nå prosjekter «i bøtter og spann». Det dreier seg for eksempel om mange prosjekt på Porsangmoen i forbindelse med militærets tilstedeværelse der, sier Henriksen og fortsetter:

I hele fylket

– I tillegg har vi fått nye oppdrag så å si i hele Finnmark; i Øksfjord, i Tana, i Hammerfest og i Kautokeino – overalt i hele fylket! Og vi har fått oppdrag på en lang rekke prosjekt også her i Alta. Mange av dem har ligget på vent under pandemien og dessuten har vi nå åtte-ti nye prosjekt på gang i byen. Det er helt vilt. Vår store utfordring er å få tak i nok fagfolk!

– Det er ikke lett?
– Vi har akkurat nå fått tak i tre personer via et bemanningsselskap i Midt-Norge, men det er ikke lett å få tak i folk, nei.

– Du beskriver vel egentlig et luksusproblem?
– Ja, men det er en utfordring. I tillegg sliter vi med å få nok komponenter – særlig til aggregatene.

– Hvordan klarer dere å gjøre jobben da?
– Vi får produsert kanalene og aggregatene kommer gjerne senere, men vi står på og akkurat i dag fikk jeg beskjed om at jeg får fem nye aggregat nå. Disse vil da bli montert etter at vi har gjort den øvrige jobben på prosjektene vi er inne i, forteller Robin Henriksen.

Aldri opplevd maken

– Det er en ganske spesiell situasjon?
– Ja. Jeg har neppe opplevd maken, men jeg vet at vi ikke er alene. Det er mange andre i bransjen i samme situasjon og vi har vært nødt til å gå i tett samarbeid med et annet blikkenslagerfirma for å få unna alle oppdragene.

– Dere er forskånet fra høye strømpriser som rammer andre lenger sør?
– Ja, det er vi heldigvis. Det hender jeg ønsker å reise sørover, men i disse tider gjør jeg ikke det, smiler Robin Henriksen som likevel gleder seg til å komme på messa nå i september.

– Ja det skal bli hyggelig å treffe folk som vi ikke har sett siden før pandemien! Vi gleder oss til å komme sørover i den sammenheng, sier Robin Henriksen i Alta Blikk.