Nyheter

Dawid Badkowski har bodd 15 år i Norge og for en måned siden tok han spranget og startet eget blikkenslagerverksted i Bergen.

Helt fersk som egen sjef: – Dette er drømmen

Dawid Badkowski kom til Norge for 15 år siden og nå er endelig drømmen realisert: Egen blikkenslagerbedrift.

Publisert

Dawid Badkowski har etablert bedriften Bergen Bygg & Beslag i Blomsterdalen rett sør for Flesland i Bergen. Det er en satsing for fremtiden. 

– Jeg har absolutt ingen planer om å gjøre som mange andre polakker gjør nå, nemlig å reise tilbake. Norge og Bergen er midt hjem, sier Dawid som ikke bare er fersk som selvstendig næringsdrivende; for 13 måneder siden ble 35-åringen pappa for første gang. Og for en måned siden, omtrent på guttens ettårsdag, startet han for seg selv.

Skreddersydd

– Jeg har foreløpig ikke noen formell utdannelse i blikkenslagerfaget, men jeg har lang erfaring i yrket. Nå mangler jeg bare siste eksamen for å ta svennebrevet. Det skal jeg ta til høsten som privatist, forteller Dawid.

Han kom til Norge i 2007. Nå har han engasjert en innleid hjelpemann som «i tillegg til meg selv kjemper om å få fornøyde kunder», som han sier det.

Bergen Bygg & Beslag lager beslag i alle varianter enten det er i aluminium, rustfritt stål eller børstet stål – alt etter kundens behov eller ønsker. De lager også nedløp og ventilasjonskanaler.

– Og vi monterer alt etter kundens ønsker. Dette er skreddersydde produkter, smiler Dawid.

– Jeg blir her

Han sier han egentlig ikke har så stort grunnlag for å bedømme hvorvidt bedriften er preget av covid-situasjonen i og med at han har drevet så kort tid for seg selv.

– Men fra jeg startet for en måned siden har vi vært veldig påpasselige med bruk av munnbind, håndsprit og i det hele tatt å følge alle regler som er satt, understreker gründeren.

Tidligere har Dawid Badkowski jobbet som ventilasjonsmontør hos Pro-Vent i Bergen og før det var han ansatt i mange år hos BOB – Bergen og Omegn Boligbyggelag. Der jobbet han som blikkenslager og taktekker med serviceoppdrag.

Hvorfor starter du for seg selv?
– Det har alltid vært drømmen min! Men jeg måtte ha litt tid på meg. Jeg måtte ha 15 år før jeg kunne ta skrittet ut og realisere drømmen.

– Akkurat i disse tider, og i forbindelse med covid, har mange østeuropeiske bygningsarbeidere valgt å dra hjem, blant annet til Polen. Og det ser ut som om de blir der siden de nå får bedre arbeidsforhold hjemme. Du er ikke blant dem?

– Nei, jeg blir her! Jeg vil ikke dra tilbake igjen slik mange andre gjør. Nå har jeg fått familie, og jeg fikk en gutt for 13 måneder siden. Jeg har det veldig, veldig bra i Norge, smiler Dawid Badkowski.

Powered by Labrador CMS