Er det ingen som melder sin interesse, må blikkenslagerverkstedet legges ned og alt utstyres selges. Glass i NOR AS er en fasadeentreprenør som i mange år har hatt en eget eget blikkenslagerverksted i Narvik.

For et par år siden hadde de to lærlinger. Nå har siste ansatt sluttet og flyttet fra Narvik, og de står tilbake uten noen fagpersoner til å ta seg av blikkenslagerarbeider. De har prøvd å få tak i nye, uten hell.

– Vi har annonsert og jobbet for å få noen til å begynne som blikkenslager, men ingen har meldt seg. Nå har vi etterlyst noen som kunne tenke seg å starte opp for seg selv med dette verkstedet, men det ser ikke ut til å være noen gründere å finne, sier daglig leder i Glass i NOR avdeling Narvik, Espen Angel Fagermo til Blikkenslagere.no.

Med mange fasadeprosjekter er det alltid behov for en del blikkenslagerarbeid. De har investert i utstyr de senere årene, og har byens eneste knekke på 3 meter. Også mye annet utstyr står klart på det ubrukte verkstedet. Her skulle det vært fullt opp med arbeid, for det er nok av prosjekt hvor det trengs beslag og annet blikkenslagerarbeider til.

Vil kjøpe tjenester

Verkstedet er fullt utrustet for blikkenslagere.

Verkstedet er fullt utrustet for blikkenslagere.

Glass i NOR har hatt stor nytte av å ha eget blikkenslagerverksted tilknyttet bedriften. I travle perioder har de i tillegg brukt de to andre blikkenslagerne i Narvik for å avhjelpe seg. Det blir løsningen fremover hvis ingen finner tar over verkstedet.

– Vi ser gjerne at noen kan overta og starte for seg selv på dette verkstedet, og levere arbeid for oss på prosjekt, sier Fagermo.

Han viser til at det er mer enn nok å gjøre for en blikkenslager, og at det skulle vært behov for dette verkstedet i tillegg til de to andre som driver i Narvik.

– Det er nok arbeid for blikkenslagere, så det er ikke det som er problemet. Å få tak i blikkenslagere er utfordringen, sier Fagermo.

Verkstedet ligger i et eget selvstendig bygg og her fullt utstyrt.