Dahle Blikk AS er i full gang med å jobbe på en rekke oppgaver de skal utføre. Dette er et av de største oppdragene firmaet har hatt, og mye skal på plass før det femstjernede hotellet er klar for åpning. Arbeidene er alleredegodt i gang i Dronningens gate hvor hotellet første gang åpnet i 1870.

Blant annet skal det båndtekkes med sink på små takutstikk og det blir en rekke beslag som skal på plass. Et av de mest spennende prosjektene for Dahle Blikk er å gjenskape en åttekantet kuppel på taket. Mange små detaljer skal lages på nytt og en urne i sink er så spesiell at den må de til utlandet for å få laget.

En milliard

Over en milliard kroner er forventet brukt når hotellet er ferdig oppbygd, delvis helt nytt. Men fasaden skal være den samme, og målet er at noe av den gamle susen skal gjenskapes.

Ambisjonene for den gamle speilsalen er å lage en av Norges beste restauranter, melder Odd Reitan.

Hele bygget får passivhus-standard og skal klassifiseres som A-klasse bygg. Målet med bygget er å løfte Trondheim som internasjonal destinasjon og trekke flere internasjonale gjester til byen og tilføre et nytt, spennende hotellprodukt og restauranthus.