Det spesielle med opphengsløsningen som Motek Sandnes skal levere til det nye sykehuset i Stavanger, er at den støpes inn i taket, og at man derfor slipper å bore i bygget. Motek skal levere oppheng til bortimot «alt» i det nye sykeshuset: Ventilasjon, rør, teknikk, elektronikk, sprinkler og himlinger.

Salgsdirektør i Motek, Eirik Petersen, sier i en pressemelding at de er veldig glade for å vunnet denne kontrakten.

— Vi ser at vår erfaring med sykehus i både inn- og utland bidro til at vi vant, utdyper han.

Motek har tidligere levert opphengløsninger til Sykehuset Østfold Kalnes, Universitetssykehuset i Nord-Norge Tromsø og Haukeland Sykehus Bergen.

Innovative

Motek har hatt løsningen en stund, men den er nå blitt videreutviklet i samarbeid med SUS2023, som er prosjektnavnet på sykehusutbyggingen i Helse Stavanger HF. Løsningen er blitt videreutviklet til å bli mye mer fleksibel for endringer i etterkant.

– Løsningen gir nå et renere og roligere arbeidsmiljø for de som bygger. Den er svært fleksibel for endringer, og uten behov for å bore. I tillegg er antall forskjellige elementer betraktelig redusert, noe som forenkler installasjonsarbeidet for montørene.

SUS2023 har et stort fokus på miljø, og det preger også inngåelser av nye kontrakter.

– Det fine med vårt opphengsystem, er at det passer til alt av elektronisk og elektrisk utstyr, samt ventilasjon og sprinkleranlegg. I tillegg kan man benytte det til rør og himlinger, sier Petersen.

Lokalt

Moteks avdeling i Sandnes skal stå for hovedleveransen til det nye sykehuset i Stavanger, men de vil også få god støtte fra hovedkontoret i Oslo.

Ledelsen i SUS2023 legger vekt på å gi kontrakter til aktører som jobber lokalt.

– Vi setter pris på at det er Moteks avdeling i Sandnes som skal levere på denne kontrakten, for lokal forankring er viktig for oss. Samtidig liker vi at selskapet jobber innovativt slik at vi får på plass en kompleks løsning der «alt» er med, sier prosjektdirektør for SUS2023, Kari Gro Johanson.

Motek er ikke alene om å ha signert kontrakt med SUS2023 den siste tiden. Før nyttår fikk et samarbeid mellom Lie Blikk og andre fasadeentreprenører en kontrakt på 70 millioner kroner, og etter det er flere ny kontrakter blitt signert.

Motek leverer innfesting for rør og annet i både vegger og tak.

Motek leverer innfesting for rør og annet i både vegger og tak.