Nyheter

Filterleverandøren Interfil kan nå tilby tredjeparts EPD deklarasjon for sine to hovedprodukter.

Interfil med EPD-deklarasjon

Filterleverandøren Interfil kan nå tilby tredjeparts EPD-deklarasjon for sine to hovedprodukter.

Publisert

Det skriver selskapet i en pressmelding der det også heter:

«Når det gjelder ventilasjonsfilter vet vi at 70% av den totale kostnaden er ren energikostnad. Da skjønner vi at trykkfallet over filteret faktisk kan bety mer enn kostnaden på å kjøpe filteret. Altså vil det lønne seg økonomisk å kjøpe filter med et lavest mulig trykkfall, innenfor den filterklassen en ønsker. Da vet vi også at jo lavere energiforbruk filteret har, jo bedre vil dette være for miljøet over tid. Dette kunne vært en sannhet dersom en så bort fra råvarene, transport og tilvirkningsprosessen på filteret. Når vi legger inn en tredje dimensjon som tar hensyn til det totale miljøfotavtrykket på filteret gjennom hele livssyklusen, så kan svaret bli noe annet enn det vi i utgangspunktet trodde.

Interfil vil være i forkant og som eneste norske filterleverandør har vi nå publisert EPD deklarasjon på våre to hovedprodukter, hos EPD-Norge».

– Her viser vi til særdeles gode resultater som i all hovedsak skyldes valg av råvarer, energigjerrig produksjon, kvalitet i toppsjiktet og kortreiste produkter. Med produksjonen midt i Norge med omtrent samme avstand til Oslo, Bergen og Trondheim, produsert med fornybar vannkraft, kan vi skilte med Norges miljøvennligste ventilasjonsfilter. Interfil er stolt av å kunne bidra til at våre kunder kan dokumentere et lavt miljøfotavtrykk på sine ventilasjonsfilter samtidig som de har god utskilling og støvlagringskapasitet. Energiklasse A er en selvfølge hos Interfil, sier salgsleder i Interfil, Per Ove Hyrve det i pressemeldingen.

EPD er et kortfattet tredjeparts verifisert og registrert dokument med transparent og sammenlignbar informasjon om produkters miljøprestasjon gjennom hele livssyklusen.

Powered by Labrador CMS