En fersk undersøkelse hos medlemsbedriftene i BNL viser at nesten 50 prosent av bedriftene planlegger å øke antallet ansatte første halvår, mens det er bare 4 prosent som planlegger å nedbemanne. Samtidig sliter fire av 10 med å få tak i fagarbeidere.

Nytt av året er at det ser ut til at det er en markant økning i etterspørsel etter ingeniører, fagskoleingeniører, sivilingeniører og arkitekter. Samtidig sier mange bedrifter at kompetanse er bedriftens viktigste konkurransefortrinn. Mange bedrifter opplever at ny teknologi gir tids- og kostnadsgevinster.

Tallene fra undersøkelsen understøttes av en ventilasjon- og blikkenslagerbransje i konstant jakt etter flere fagfolk.

Jakter på fagfolk 1

Store prosjekter som bygging av nytt sykehus i Stavanger gjør at Lie Blikk må jobbe aktivt for å rekruttere flere ansatte. Det er ikke bare lett.

– Vi trenger alltid gode fagfolk og det er en utfordring å få tak i, sier Kate Mariann Lie i Lie Blikk. Mange store prosjekter, som nytt sykehus i Stavanger, gjør at de har jobbet på flere hold med rekruttering.

Utenom ordinært skoleløp med 2+2 søkes det etter folk til 3 eller 4 års lære i bedriften, men det trengs grep generelt for å utdanne flere fagfolk.

– Vi har likevel lykkes ganske bra med de ordningene og har mange faglærte i vår bedrift, noe vi er stolte av. Vi har gjort mye av rekrutteringsjobben selv, sier Kate.

Tormod Hagren jobber febrilsk for å få nok fagfolk som kan ta unna den store pågangen med arbeid i Østfold.

Tormod Hagren jobber febrilsk for å få nok fagfolk som kan ta unna den store pågangen med arbeid i Østfold.

Foto: Anders Tøsse, Vest Vind Media

Jakter på fagfolk 2

Det er høy aktivitet hos blikkenslageren i Sarpsborg. Daglig leder Tormod Hagren hos Krogseth AS er på desperat utkikk etter fagfolk.

– Vi har siden starten av februar hatt veldig mye å gjøre, men hele vinteren har vært mer travel enn normalt. Generell høy aktivitet i hele Østfold har ført til mye overtid, sier Hagren som gjerne skulle vært flere enn de 14 som jobber i bedriften i dag.

I det siste har de forsøkt å leie inn blikkenslagere fra andre som har ledig kapasitet, men det er lite ledig kapasitet i bransjen. Om de søker hos bemannningsselskaper, kan det være noen som går under tittelen «blikkenslager». Men når det kommer til stykke så har de ingen kompetanse eller utdannelse innen faget.

– Vi trenger fagfolk som kan gjøre jobben for oss. Vi har både lærling og forsøker å lære opp intern i bedriften, men likevel er det for få, sier Tormod Hagren.

Kompetansen viktigst

Tross høy aktivitet viser BNL sin medlemsundersøkelse at mange som sliter med å få overskudd i bedriften. Nesten halvparten av bedriftene tror 2019 blir bedre enn 2018 og er gjennomgående optimistiske på vegne av norsk økonomi. 25 prosent av bedriftene forventer å gå i null eller med underskudd i år.