Mange har allerede stiftet bekjentskap med den nye avdelingslederen i hovedstaden.

– Det var ren tilfeldighet at jeg kom hit. Jeg har ingen erfaring fra bransjen, men jeg liker å utvikle meg, er sosial, litt «handy» og har jobbet mange år både operativt og administrativt, så jeg tenkte at denne stillingen vil passe meg perfekt. Så langt trives jeg kjempegodt i jobben, sier Beate Dahl (45).

Synlig og tilgjengelig

Hun skal for det meste jobbe administrativt, men vil også være synlig og tilgjengelig for medlemmene. Noe av tiden skal brukes i opplæringskontoret på Kuben videregående sammen med lærlingene og faglærerne..

– Jeg tror det er veldig viktig at jeg som jente kan være der – forhåpentligvis som en inspirator, sier hun og synes det er bra at fire av 12 på Kuben nå er jenter.

Beate Dahl vokste opp i Ytre Enebakk. Hun har to gutter på 22 og 23 år, og har en engelsk setter på snart 13. Hun har vært innom reiselivsbransjen, jobbet syv år på Bristol og som teamleder på Aleris Røntgen Kundesenter. Hun sier at dersom hun noen gang skulle «skifte beite» måtte det være nå.

– Jeg begynte å leke med tanken på å gjøre noe helt annet, og så dukket denne jobben opp. Jeg tok en telefon til Eva Baisgård. Stillingen hørtes allsidig og spennende ut. Jeg tok sjansen og søkte og her sitter jeg!
Hun overlappet med Eva i mars i tre uker.

Kommunikasjon

– Vi har utrolig god kjemi, så det var litt synd at vi ikke skulle jobbe sammen, men Eva skal være med å planlegge fagtreffet for 2022. Det blir et spennende prosjekt jeg gleder meg til.

– På grunn av covid var det litt stille i jobben til å begynne med, men det snudde fort. I tillegg til å arrangere møter og være med på møter med leverandører er jeg med i en ressursgruppe for byggfag arrangert av OHIF. Det er en spennende og viktig reise for yrkesfagene, opplæringskontorene og rekrutteringen. Jeg skal jeg bidra mer etter hvert og håper jeg kan være en brobygger mellom både VBL, opplæringskontoret, OHIF og medlemsbedriftene, sier hun.

Hun lover at hun skal bidra med gode avtaler for medlemmene, fokusere på rekruttering, oppdatere nettsidene oftere og starte på prosjekt Fagtreff 2022 sammen med fagtreff-komitéen.

– Kommunikasjon er viktig i denne jobben og jeg er heldigvis veldig sosial. Ikke minst vil jeg være tilgjengelig og bli med på alt jeg har mulighet til for å skape gode relasjoner og kontakter, smiler en entusiastisk Beate Dahl.