Etter noen år som blikkenslager hos Olaf Hansen i Trondheim, en periode i Tromsø og Vesterålen, endte Harald Traa i Hemne i Trøndelag. 49-åringen stod uten jobb da han oppdaget en annonse for salg av blikkenslagerutstyr i Hemne. Han ringte og fortalte at han også ønsket å leie lokalene på Kyrksæterøra. Det gikk i boks og fra nyttår var firmanavnet Blekkenslager`n registrert og arbeidet kom i gang.

– Så langt har jeg tatt på meg noen enkle oppgaver med beslag og lignende, samtidig som jeg jobber med å etablere bedriften, sier Harald Traa til Blikkenslagere.no.

Han bedyrer at det er marked for to blikkenslagere i Hemne slik det har vært gjennom lang tid.

Startet på null

– Det er marked for to firmaer her i Hemne og jeg vil jobbe for å få med flere å jobbe sammen med meg etter hvert, sier han. Han startet helt på null uten forgjengerens kundeliste, men ser at det er mange muligheter for oppdrag fremover. Men å starte opp egen virksomhet er ikke bare å ha alt det praktiske med utstyr på plass. Det er mange papirer som skal ordnes slik som HMS og godkjenninger. Til forskjell fra tidligere kommer han til å ha faste åpningstider slik at folk som ønsker å få utført en jobb kan stikke innom.

Renovere lokaler

– Målet framover er å renovere lokalene og flytte kundemottak til motsatt side av bygget som er mer synlig.

Harald Traa skal også få opp en god nettside og finne måter å reklamere for sine tjenester på for å være synlig.

– Jeg er i gang med å regne på flere litt større jobber som kan bli aktuelt utover året, sier Traa. Men arbeid som blikkenslager er ikke alt som han kommer til å bruke tida si til etter at han flyttet til Hemne sist sommer. Politikken vil han engasjere seg i gjennom Frp, og han vil stille opp for fotballen som trener og dommer.