En sterk bedriftskultur går igjen som en rød tråd gjennom selskapets 60 år lange historie. I tillegg har fokus på kundens suksess vært med på å skape gode resultater gjennom årtier. Og det som hele veien har stått i sentrum hos Lindab, er kvalitet.

– God kvalitet går aldri av moten, og dette blir bare viktigere og viktigere i forhold til det høye fokuset som vi nå har på energi og miljø og de klimautfordringene vi står overfor. Det er ingen hemmelighet at byggebransjen står for en stor andel av verdens klimagassutslipp. Lindab tar dette på største alvor ved å utvikle produkter og systemer som bidrar til klimakutt, sier administrerende direktør John Georg Storvik i en pressemelding fra selskapet.

Lindab har gradvis økt sine markedsandeler gjennom årene. Leverandøren jobber for tiden med megatrender som digitalisering.

Nå fås en stor andel av produktene som BIM-modeller, både ventilasjonsprodukter som det gis tilgang til via MagiCloud, og byggprodukter som finnes på portalen for programvare og verktøy for CAD og BIM-design.

Webløsninger

Nå brukes også store ressurser på å utvikle webløsninger for enklere tilgang til kjøp av deres produkter.

Flere og flere av kundene begynner å handle via webshop, fremfor å bruke tid på å skrive en e-post eller ringe inn for å få registrert sin bestilling.

Tross nye tekniske løsninger, er det de ansatte som er den viktigste ressursen for 60-årsjubilanten.

– I en presset bransje er det helt avgjørende å stille med de beste folkene, siden det er i samspillet med våre kunder at vi skal drive utviklingen videre, sier Storvik i pressemeldingen.

I 32 land

Han har vært i firmaet gjennom 20 år, og fremhever spesielt at produktenes gode kvalitet er noe som kjennetegner Lindab.

Lindab ble startet i Båstad i Sverige i 1959, og fremstilte opprinnelig byggekomponenter i tynnplatestål. Siden har utviklingen gått til at de i dag er markedsledende leverandør til byggebransjen i 32 land.

Utover de velkjente ventilasjonsløsningene, blikkenslagerproduktene og takrennene, har Lindab de seneste årene også utvidet produktsortimentet med blant annet sandwichpaneler og innovativt utstyr til ultralydmålinger.

Feiringen av 60-årsjubileet blir forholdsvis enkelt. Neste år har Lindab vært i Norge i 40 år, og da loves det en større markering i de ni lokale avdelingene Lindab har rundt i landet.