Milla Syvertsen er 17 år og hadde egentlig lyst til å bli feier når hun skulle bli stor, men fikk ingen lærlingeplass i det faget. Derfor måtte hun se seg om etter noe annet. Siden hun ville være ute og dessuten gjerne ville gjøre noe ikke alle andre jenter gjør, ble hun veldig glad da hun ble introdusert for taktekking og blikkenslagerfaget.

Fikk «titte på faget»

Milla gikk da på bygg og anlegg på Porsnes videregående skole i Halden der det var en lærer som fortalte henne om taktekkerfaget.

– Jeg tente på det, smiler Milla. Jeg elsker å jobbe i store høyder, og jeg elsker å jobbe med flammer, sier hun og avslører at hun ikke på noen måte har høydeskrekk.

Hun begynte i lære hos Hellberg & Bjerkeli i høst, men hospiterte i firmaet i to år før det. Da fikk hun «tittet på faget», som hun sier.

I jobben som taktekker får Milla Syvertsen luftige arbeidsoppgaver på Haldens tak.

I jobben som taktekker får Milla Syvertsen luftige arbeidsoppgaver på Haldens tak.

Håper på jobb

Det er få jenter som driver med taktekking – er ikke det skremmende for deg?

– Nei, jeg er ikke skremt av det. Det er et veldig fint firma jeg jobber i nå. Faren min drev med taktekking for mange år siden, og han ga meg også interesse for dette.

Milla håper på jobb hos Hellberg & Bjerkeli når hun er ferdig med læretiden. Hun ser for seg at hun vil komme til å ha en god lønn når hun er ferdig.

– I dag får jeg også lønn i læretiden og den justeres opp hvert halvår så lenge jeg går i lære. Jeg vil absolutt anbefale dette til alle ungdommer! Det er et kjempeartig, spennende og fint fag, sier Milla Syvertsen.