Med godt omdømme har Tempe Blikk og ventilasjon AS fått en rask start de to årene de har holdt på. Nå har det økt til 9 ansatte og 2 lærlinger. De skulle egentlig ta en pause med å øke til flere for ikke å vokse for raskt.

Men så dukket det opp unge som gjerne vil bli blikkenslagere etter at de har sett på reklame i kinosalen.

– Vi har nå fått tre søknader fra unge som ønsker å bli lærlinger hos oss etter at de så reklamen som er laget for faget i Trondheimskinoene, sier Bjørnar Eriksen.

Han er daglig leder i det forholdsvis nystartede firmaet som har opplevd rask vekst. Eriksen berømmer arbeidet som opplæringskontoret gjør for å få skaffe rekruttering til faget. Kinoreklamen har gått i flere år og har bidratt til flere blikkenslager i trønderhovedstaden.

Vil ikke miste kontroll

– Vi tar inn en lærling til i tillegg til de to vi allerede har. Tidligere har vi også ansatt en egen blikkenslager for utendørs blikkenslagerarbeid. Men nå tar vi en pause i veksten for å ikke miste kontrollen, sier Eriksen.

Han regner med å plukke en av de tre aktuelle om ikke lang tid. De to lærlingene som allerede er på plass kom gjennom NAV-prosjektet som opplæringskontoret er med på. Det jobbes godt med å få fram lærlinger i Trondheimsområdet og mange bedrifter er også flinke til å ta i mot lærlingene for å sørge for rekruttering.

Ikke innleie

Tempe Blikk og Ventilasjon har vært bevisste på å ikke bruke innleie. Det har gjort at bedriften har fått en fordel når anbud skal vurderes.

– Mange kunder vil ikke ha folk fra bemanningsbyråer, og for noen er dette et bevisst valg som gjør at vi blir valgt som entreprenør, sier Eriksen som peker på rehabilitering som et område hvor det er mye fram og tilbake, noe som krever god kommunikasjon og fleksibilitet hos de ansatte.

Bedriften jobber nå med mange ulike prosjekter i Trøndelag. De er i ferd med å avslutte oppdrag med montering av ventilasjon på et bygg til Forsvaret på Ørlandet. I tillegg er de engasjert med rehabilitering av en bygård i Midtbyen, 31 leiligheter på Tiller, flere idrettshaller og en skole.

Fulle ordrebøker

– Vi har fullt kjør fram mot jul og egentlig er ordreboka fylt opp fram mot neste sommer. Tidvis har vi takket nei til oppdrag fordi vi ikke kan ta på oss alt. Det er bra trøkk generelt i markedet, sier Bjørnar Eriksen.

Bedriften har hovedsaklig satset på ventilasjon, men men har også to personer engasjert med utvendig arbeid.

– Vi får stadig forespørsler om annet blikkenslagerarbeid når vi først leverer ventilasjon. Her ser vi at det er behov for å tilby flere tjenester, sier Bjørnar Eriksen.

Små og store ventilasjonssystemer er hverdagen for bedriften, slik som her i leilighetsbygget i Orkanger.

Små og store ventilasjonssystemer er hverdagen for bedriften, slik som her i leilighetsbygget i Orkanger.