Blikkenslageren som har 10 års erfaring fra Bertheussen Blikkenslager AS i Tromsø møter daglig små utfordringer. En av disse er å regne ut hvordan en plate best kan utnyttes, og hvor mange plater som trengs for å lage et visst antall beslag eller lignende.

Derfor begynte han å se på muligheten for å lage en app til mobil og nettbrett. Den ble ferdig tidligere i år, og er lagt ut for nedlasting for hvem som helst til en lav pris. Foreløpig har bare noen få tatt den i bruk, og Heim håper at flere vil bruke dette verktøyet.

– Her kan du finne ut om det lønner seg å klippe fra kortsiden eller langsiden på en plate, og hvor mange biter det er plass til på en plate, sier Jahn Heim.

Flere apper

Foreløpig er det ikke laget lignende løsning til coil.

Fra å bruke appen internt i bedriften i starten, ønsker han nå at andre skal kunne bruke hjelpemiddelet.

Navnet på appen er Platekalkulator og er foreløpig tilgjengelig for android. I løpet av året er målet at også iOS skal få denne appen.

Foruten en link på Facebook har han ikke markedsført tjenesten. Nå ønsker han at flere kan få prøve appen, og lover at det vil komme mer.

Nisjeprodukt

– Dette er et nisjeprodukt som er veldig enkel i bruk. Men det tok noen timer å få laget den, sier Heim.

Nå jobber han med å se på en ny app for å regne ut priser med utgangspunkt i materialprisen og hvordan jobben skal gjøres.

– Nå ønsker jeg tilbakemeldinger fra dem som bruker den første appen om det er måter å gjøre den bedre på, sier Jahn Heim.

Han tok svennebrev for 5 år siden og jobber nå som prosjektleder.