I fjor gikk J Johnsen & Sønner AS til innkjøp av lasermaskinen Bodor for mer effektiv produksjon til større prosjekter. Med plater til overs ble det foreslått å skjære ut 20 logoer for Liverpool, og vipps så kom etterspørselen fra hele landet.

Nå har lasermaskinen skåret ut 100 logoer både med Liverpool og andre klubber.

– Dette tok raskt av, så nå har vi skaffet logoer også til Leeds, Chelsea, Tottenham og Stavanger Oilers, forteller verksmester Alf Svensen hos J Johnsen & Sønner i Stavanger.

Først gikk nyheten raskt i Liverpool-miljøet, før også andre ønsket sin variant av favorittlaget sitt. Nå har dette blitt en spesiell julegave som blikkenslager-bedriften har bidratt med.

– Logoene er i børstet rustfritt stål med tykkelse på 1,25 mm. De er i utgangspunkt tenkt brukt innendørs, og har standard størrelse på 50×70 cm. Men vi har laget tre logoer til Liverpool som er 1,20 x 1,50 meter, sier Svensen.

Skilt for Stavanger Oilers er også på gang.

Skilt for Stavanger Oilers er også på gang.

Effektiv produksjon

Fortjenesten på denne produksjonen er minimal, men det gir oppmerksomhet for hva bedriften kan levere. Derfor tror Svensen at klubblogoene kan føre til at flere oppdager muligheten av å bestille større leveranser fra lasermaskinen.

For etter den første leveransen av fasadeplater på en ny svømmehall i Bærum, har maskinen blitt brukt på stadig flere nye prosjekter. I tillegg har den gitt en langt mer effektiv produksjon.

– Når vi skal lage en ny logo kjøper vi den billig på nettet. Men det kreves litt ekstra arbeid før den er klar for lasermaskinen. Men når vi først har en logo ferdig er det bare å sette inn en ny plate og trykke på knappen, forteller verksmesteren.

Nettbutikk

Nå jobber de med å få opp en ny nettbutikk hvor de som ønsker både logoer og andre produkter kan se hva som kan skaffes, og bestille med betaling for vipps. Å lage logoer til klubber kan være et produkt som egner seg godt til slik bestilling.

– Vi ser at aktiv markedsføring av et produkt som en Liverpool-logo kan bidra til oppmerksomhet som gjør at vi får inn bestillinger på større prosjekter senere. Derfor synes vi det er både gøy og nyttig med å bruke lasermaskinen til å lage logoer, sier Alf Svensen.

 

J Johnsen & Sønner har fått laget logoer for mange ulike fotballklubber.

J Johnsen & Sønner har fått laget logoer for mange ulike fotballklubber.