CO2-redusert stål består hovedsakelig av gjenvunnet stål, produseres med 100 prosent fornybar energi, og har en klimapåvirkning som er om lag 70 prosent lavere enn tradisjonelt produsert stål.

Lindab arbeider for å minimalisere selskapets klimapåvirkning og vil om noen år være et av de første selskapene i verden til å motta leveranser av fossilfri stål. Men allerede nå tar selskapet et første skritt med CO2-reduserte produkter.

– Ved å tilby produkter laget av CO2-redusert stål, gjør vi det mulig for våre kunder å bygge bærekraftige bygninger både miljø- og kvalitetsmessig. Vi gleder oss til vår første leveranse av fossilfri stål, men vi vil gjøre en forskjell allerede nå og tilby markedet denne løsningen så raskt som mulig, sier Anders Johansson, administrerende direktør i Lindab Profil AB.

CO2-redusert stål, XCarb® RRP, har en klimapåvirkning som er om lag 70 prosent lavere enn tradisjonelt produsert stål ifølge EPD-dokumentasjonen fra produsenten ArcelorMittal. Stålet er basert på minst 75 prosent gjenvunnet stål og produseres i lysbueovner som drives av 100 prosent fornybar energi. Stålet er dekket med rustbeskyttelsen Magestic, som er Lindabs merkevare for zink-magnesium.

Først vil Lindab tilby sin Sinusprofil, for både fasade og tak, i CO2-redusert stål. I løpet av året vil også selskapet utvide sortimentet innen flere produktområder, som for eksempel ventilasjonsprodukter.

Lindab vil kunne ta imot de første bestillingene på sinusprofilen i CO2-redusert stål i starten av andre kvartal 2023.