3 år etter oppstarten er det 15 ansatte som jobber med taktekking i Norgestak Trøndelag AS på Innherrad. Blant disse er det ansatt en egen blikkenslager som de siste 1,5 årene har sørget for å legge beslag, gesims og andre nødvendige arbeider på tak.

– Vi nådde tidlig målet om å bli størst i nordlig del av Trøndelag, og vi ser på om bedriften skal vokse videre, sier driftsleder Marius Undersaker. Sammen med Ishak Bozkurt som daglig leder driver de en bedrift med fokus på seriøsitet, kompetanse og rekruttering av lærlinger.

– Vi har fokusert på god dialog med ansatte slik at vi alle kan dra i samme retning. Her gjelder det å fordele ansvar slik at alle bidrar, sier Undersaker.

Han peker på at dette genererer engasjement i møte med utfordringer. Og selv om det er konkurranse med useriøse aktører, opplever bedriften at deres måte å tenke på lønner seg på sikt.

Ikke innleie

– Vi driver ikke med innleie, kjøper varer bare fra seriøse aktører og klarer å ha bra økonomi og sunn drift. Ved å gjøre skikkelig arbeid slipper vi reklamasjoner og sparer både tid og penger, sier Undersaker.

Ved å ta utfordringene med det samme de oppstår, unngår de konflikter med andre på byggeplassen mot slutten av et prosjekt. Firmaet mener at i forhandlinger med de større aktørene i byggebransjen får gehør for at det ikke bare er snakk om pris. Det er ønske om et godt produkt hvor god gjennomføringsevne blir satt pris på.

I mørket jobber blikkenslagerne med å legge beslag og annet på bygget som nærmer seg ferdig.

I mørket jobber blikkenslagerne med å legge beslag og annet på bygget som nærmer seg ferdig.

Prosjekt på Svalbard

For tiden jobber de med både taktekking og blikkenslagerarbeid på 6 nye boligblokker på Svalbard gjennom Skanska, et arbeid som vil holde frem til våren. Her er det både arbeid for taktekkerne og blikkenslageren. Det lages delvis ferdige moduler på verkstedet hos Skanska, og så fraktes de til Svalbard hvor alt blir montert sammen.

I flere prosjekter har de samarbeid med Blikk og Ventilasjon AS i Verdal som har vært fast produsent og leverandør av beslag og andre produkter til tak.

Vokser nordover

Selv om Are Skaufel begynte som blikkenslager i bedriften fortsetter samarbeidet med blikkenslagerbedriften i Verdal siden Norgestak Trøndelag ikke har eget verksted for slikt arbeid.

– Vi har fått nytt lokale hvor det på sikt er mulig å utvide vår virksomhet, sier Marius Undersaker.

Han ser for seg muligheter for å etablere seg med egen avdeling opp mot nordlandsgrensen på sikt på bakgrunn av mange prosjekter i nord.