De tre kandidatene gjorde en god jobb på Østlandskvalik som gikk av stabelen på Fagmesse 2018. Da konkurransen var over og dommerne kunne avsløre vinneren, ble det Mathias F. Holmen som ble ropt opp.

– Jeg trodde jeg hadde ødelagt for konkurransen da jeg fikk et uhell med en fals, sier Mathias til Blikkenslagere.no.

25-åringen jobber hos Henry Hansen & Sønn, og ble overrasket over at han er kandidaten fra region øst til blikkenslager-NM som går i slutten av oktober. Han legger ikke skjul på at det å ha masse fagfolk som står og ser på at du jobber med oppgaven ikke er det enkleste når det skal presteres.

Stressende

For Stefan Eliassen fra Auro Blikk og Tak AS var det også uvant å jobbe for åpen scene.

– Jeg er ikke skuffet fordi om jeg ikke vant. At blikkenslagere stod og fulgte med på arbeidet gjorde ikke så mye for meg, sier Stefan som kom på 2.plass.

Men for Felix Galanoylis fra Blikkenslagermester Lars Eriksen AS på 3.plass var det ikke bare hyggelig å skulle legge tak med så mange tilskuere.

– Det var stressende med folk som kom helt inn på området hvor vi jobbet. At så mange fagfolk skal følge med på oppgaven er litt spesielt, sier Felix.

Gode representanter

Dommerne skryter av alle tre deltakerne.

– Det var et jevnt høyt nivå og kandidaten som var best totalt stakk av med seieren. Disse er gode representanter for faget. Det er nok ikke bare bare å stå skolerett for 1000 blikkenslagere, sier Kristoffer Wood som annonserte vinneren fra dommerpanelet.

De tre kandidatene startet arbeidet sitt da Ekeberghallen ble åpnet klokka 09 og var ferdig 6 timer senere.

Senere blir det klart hvilke kandidater som blir klar fra andre deler av landet.