Eva Kløvtveit har de siste fem årene jobbet for Würth, mens Rune Larsen i 25 år har drevet Fjell Blikk. I vår flyttet paret fra Bergens-området til Gulen kommune.

– Det er min skyld at vi flyttet til Gulen, siden jeg arvet en slektsgård som har vært i familien i 400 år, sier Eva Kløvtveit.

Siden de ble sammen har tanken på å flytte på seg modnet gradvis. Siden det ikke er noen blikkenslager fra før i Gulen og omegn, ble firmaet Gulen Blikk og Vedlikehold AS startet opp i mars. Etter ferien har de begynt å innta oppussede lokaler de leier med maskiner og utstyr.

Rune Larsen fortsetter som eier av Fjell Blikk, men satser for fullt på arbeid i Gulen og Masfjorden. Også sønnen Christoffer Larsen har blitt med i det nye firmaet, og nå har de hendene fulle med arbeid.

– Vi skulle egentlig på en messe med Ventistål nylig, men måtte avlyste fordi det er så mye som skjer. Nå har vi også vunnet vår første kontrakt med kommunen. Dette prosjektet er en skole der vi skal legge ny takstein på gymsalen og garderobene. I tillegg skal vi levere beslag, takrenner og nedløp, sier Eva som fungerer som daglig leder.

Med skilt og utstyr på plass er Eva Kløvtveit og Rune Larsen i full gang i lokaler i Gulen.

Med skilt og utstyr på plass er Eva Kløvtveit og Rune Larsen i full gang i lokaler i Gulen.

Også offshore

Hun har mange års erfaring innen administrasjon i transportbransjen og byggebransjen. Mens hun styrer virksomheten fra kontoret, er Rune og Christoffer ute på byggeplassene.

Foruten tradisjonelle blikkenslagerarbeider, har Rune også erfaring med arbeid både for industrien og offshore-bransjen på Ågotnes. Noe av denne kompetansen håper Rune å få bruk for også i Gulen der store utbygginger med hav-vind kan gi ringvirkninger i byggebransjen.

– Vi har kjøpt inn nye maskiner og er i full gang. Vi har blitt tatt veldig godt imot, og det ser lovende ut i tiden som kommer, påpeker Eva.

3 ansatte

Nærmeste blikkenslager sørover er mot Knarvik og Bergen. Derfor ser de store muligheter. De starter med tre ansatte, og ser an utviklingen.

– Fremover vil vi ha kontakt med snekkerfirma og bygg-forretninger som trenger en blikkenslager som produserer beslag og lignende, og eventuelt utfører monteringen. Men vi ser også muligheter i næringslivet forøvrig. Her er det både private, hytter, industri, fiskeindustri og offshore som marked, så vi tror vi får nok å henge fingrene i, sier Eva Kløvtveit.